Martorell se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb el Mercat d’Intercanvi i la ReparaTruck

689
ReparaTruck
ReparaTruck

Martorell s’ha sumat aquest dissabte a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es commemora del 16 al 24 de novembre, amb dues activitats per fomentar la reutilització dels productes. A la rambla de Les Bòbiles s’ha celebrat l’11è Mercat d’Intercanvi i Segona Mà, mentre que a la plaça de Les Cultures ha aparcat la ReparaTruck, un servei d’autoreparació d’electrodomèstics i aparells electrònics.

L’11è Mercat d’Intercanvi i Segona Mà ha tingut lloc, de 10.00 a 14.00h, i ha comptat amb una cinquantena de parades amb tot tipus d’objectes per bescanviar o vendre. “Espero que tothom hagi pogut trobar alguna cosa per donar-li un nou ús. És una manera d’ensenyar a la gent que li podem donar una segona vida als productes que tenim arraconats a casa i no fem servir”, ha dit el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

La Regidoria de Medi Ambient hi ha instal·lat un punt d’informació per explicar a la població diverses maneres de generar menys residus; donar a conèixer les botigues de segona mà que existeixen a Martorell i aconsellar per seguir fent una bona recollida selectiva.

La tècnica de Medi Ambient, Glòria Carrera, ha afirmat que “els martorellencs ja tenen força integrat el sistema de reciclatge, però ara hem d’intentar produir menys residus en la nostra vida quaotidiana”. Així, a l’estand institucional s’han mostrat objectes alternatius com l’embolcall de roba i silicona per als entrapans, la copa menstrual, les compreses i bolquers de roba, els escuradents multiusos o la canya per beure reutilitzable.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

Els visitants també han pogut jugar amb un puzle gegant “amb tots els elements que l’Ajuntament de Martorell posa a disposició dels ciutadans per ajudar-los a reciclar els residus: bateries de contenidors soterrats, contenidor d’oli usat, la Deixalleria Municipal o la Deixalleria Mòbil. Un joc educatiu i personalitzat amb elements propis del nostre municipi”, ha apuntat.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

De 16.00 a 19.00h, a la plaça de Les Cultures s’ha instal·lat la ReparaTruck, “un servei d’assessorament tècnic en l’autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics i bicicletes, gratuït per a la ciutadania i sense inscripció prèvia. Un vehicle amb un tècnic, eines i mitjans necessaris per poder portar a terme les reparacions”, ha explicat el regidor Fernández.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

El servei està impulsat per Solidança, una entitat que promou l’economia social i solidària i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.