Martorell se suma a la ‘Supernit a les biblioteques’ del Super3 per fomentar la lectura

486

Més de 270 biblioteques de tot Catalunya, entre elles la de Martorell, viuran el 31 de maig la segona edició de la ‘Supernit a les biblioteques’, una iniciativa del Club Super3, el Departament de Cultura i les biblioteques públiques municipals per tal de promoure la lectura i les biblioteques entre el públic infantil. Entre les 20.00 i les 21.00h, els membres del Super3 estan convocats a les biblioteques per participar en una activitat, especialment dissenyada per a l’ocasió i ajudar, així, la família del Super3, a posar fi al pla malèfic del Senyor de les Ombres. Tots els nens i nenes que ho vulguin ja es poden inscriure a la ‘Supernit a les biblioteques’. Clicant aquí, o a través del web del Super3, hi trobaran la més propera.

La cita té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat de nou una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants ajudaran la família del Super3 a lluitar contra el Senyor Pla, ara conegut com el Senyor de les Ombres, que està fent desaparèixer llibres de les biblioteques i donant vida als malvats clàssics dels contes.

Més de 270 biblioteques públiques oferiran conjuntament aquesta activitat gratuïta, per a la qual es recomana inscripció prèvia a la mateixa biblioteca, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’edició de l’any passat, la primera, va ser tot un èxit, amb la participació de prop de 15.000 súpers i les seves famílies.

Aquest és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que aquesta setmana s’ha començat a difondre al canal Super3, al web super3.cat, a l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3 i a la televisió connectada.

TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d’aquesta forma, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament el foment de la lectura entre el públic més jove.

La trama de la ‘Supernit a les biblioteques’

La història d’aquesta trama de la família del Super3 comença quan a les biblioteques públiques d’arreu de Catalunya comencen a desaparèixer llibres de manera misteriosa. Gràcies a bibliotecaris i súpers que alerten d’aquesta situació, i a la posterior visita de la família del Super3 a algunes d’aquestes biblioteques, es descobrirà que qui està robant els llibres és el Senyor de les Ombres.

Estirant del fil de les investigacions, s’esbrina també que, cada dia, al caure la nit, el Senyor Pla, amagat en un cau tenebrós, fa servir una màgia fosca i perillosa per aconseguir donar vida als malvats clàssics dels contes. Així, els malvats (bruixes, fantasmes, llops, vampirs, mòmies, zombies, reines ambicioses, pirates, etc…) aconsegueixen sortir de les planes dels llibres i es converteixen en una tropa perillosa al món real, sempre al servei del Senyor de les Ombres.

La família del Super3 descobrirà, potser ja massa tard, que només la màgia positiva de les petites elfes, la Nenúfar i la Matoll, pot lluitar contra el poder fosc del Senyor Pla. Però elles són massa petites i els malvats són molts, i poderosos. Per això, la família del Super3 necessita que tots els nens i nenes de Catalunya vagin el 31 de maig, a les 20.00h, a la biblioteca del seu poble o ciutat i, unint la seva màgia positiva, aconsegueixin que tots els malvats dels llibres retornin a les pàgines d’on no havien d’haver sortit mai.