Martorell se suma a les concentracions de suport a les víctimes de la violència masclista

432
Concentració de suport a les víctimes de la violència masclista
Concentració de suport a les víctimes de la violència masclista

L’Ajuntament de Martorell s’ha adherit a les concentracions celebrades aquest dilluns a la tarda arreu del país per solidaritzar-se amb les víctimes de la violència masclista. A la plaça de la Vila s’ha reunit una trentena de persones, que han guardat un minut de silenci per rebutjar qualsevol mena de violència vers les dones.

La regidora d’Igualtat, Participació, Infància, Adolescència i Cooperació de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, ha presidit la concentració amb l’alcalde Xavier Fonollosa, diversos regidors de l’equip de govern i de l’oposició, i martorellenques i martorellencs aplegats a la plaça.

Leiva ha considerat que “estem molt sensibilitzats envers aquestes problemàtiques” i s’ha mostrat esperançada: “des de l’any passat hi ha hagut molt de ressò al voltant del cas de La Manada i això ha generat que s’organitzessin moltes mobilitzacions. Alguna cosa s’ha aconseguit, ja que la condemna ha pujat de 9 a 15 anys. Això ens dona forces per seguir i fer possible que totes les accions de violència tinguin un càstig”.

Belén Leiva, regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Martorell

Martorell disposa d’un punt d’atenció i d’assessorament per a les dones que puguin patir una situació de violència masclista: el Servei d’informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels Serveis Socials Bàsics. L’oficina és al carrer de Francesc Santacana 13 (1r pis), el telèfon és el 93 773 51 93 i el correu electrònic, serveissocials@martorell.cat. Quant a entitats, a la població treballen en aquesta línia el Col·lectiu Feminista i el Col·lectiu El Bloc Jove.

Belén Leiva, regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Martorell

Les concentracions s’han fet coincidir amb la represa del judici a l’Audiència Provincial contra set joves, acusats de violar en grup a una menor de 14 anys de Manresa l’octubre de 2016. Tant l’acusació com els moviments feministes volen que l’acusació de la fiscalia no sigui d’abús sexual sinó d’agressió sexual, tal com ja es va reivindicar durant el judici del cas de ‘La Manada’.

La fiscalia manté la pena d’entre 10 i 12 anys per a 6 dels 7 acusats, ja que els imputa un delicte d’abús sexual. L’acusació demana una pena d’entre 20 i 25 anys de presó. Serà arran del testimoni de la jove que el ministeri públic decidirà si eleva la qualificació dels fets a agressió sexual.