Martorell se suma al Dia Mundial de l’Activitat Física amb sessions escolars

410

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones va organitzar els dies 15 i 16 d’abril una sessió especial, dins les activitats extraescolars que ofereix a les escoles, per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el 6 d’abril. Els alumnes participants van fer un mural-collage i una sessió de ball guiada. L’activitat s’incloïa dins el programa Thao Salut Infantil.

Amb l’objectiu de donar llum als valors esportius que han d’estar presents durant la pràctica esportiva, els participants van elaborar a casa un collage amb fotos i dibuixos del seu esportista, equip o esport preferit, acompanyat d’una petita una frase del perquè l’havien triat. Durant les sessions, van construir un mural amb els dibuixos de tots els nens, cada infant va enganxar la seva creació, es van fer una foto de família i van participar d’una sessió de ball guiada conjunta.

Dimecres 15 d’abril, hi van participar els alumnes de psicomotricitat, preesportiu, iniciació esportiva i new dance de l’escola Mercè Rodoreda, així com els alumnes de piscomotricitat, preesportiu, iniciació esportiva i Escovolei del Lola Anglada. Dijous 16 d’abril, van fer l’activitat els alumnes de psicomotricitat, preesportiu, iniciació esportiva i Escovolei del Juan Ramón Jiménez i el Lola Anglada.

Promoure els valors de l’esport entre els més petits
L’activitat commemorativa volia donar importància a la pràctica de l’esport per la salut, des de ben petits: el creixement del nostre cos, la força i l’agilitat com a característiques que es treballen i milloren mitjançant l’esport.

L’aprenentatge dels valors associats a la pràctica de l’esport: regles de joc, la importància de la participació per davant de guanyar a qualsevol preu i el respecte per l’oponent.

També es volia posar en relleu la visió del joc esportiu com una pràctica igualitària entre nens i nenes. L’esport no té edat i té un efecte socialitzador. Fomenta valors com al constància, el grup, la igualtat, l’esforç, el respecte, les habilitats i l’aprendre a guanyar i a perdre.