Martorell se suma al rebuig de totes les violències masclistes

591
Lectura manifest Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones
Lectura manifest Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

El 25 de novembre és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Aquest migdia s’ha llegit el manifest institucional a la sala polivalent de l’Ajuntament. Enguany se centra en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El seu contingut va relacionat amb la campanya de l’Institut Català de les Dones (ICD) ‘Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals’ per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat.

La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, ha llegit el manifest, a través del qual ha recordat que “fa 10 anys a Catalunya tenim una llei que lluita pels drets de les dones a eradicar les violències masclistes”. “Però amb les lleis no n’hi ha prou com demostren les dades”. “Al món, una de cada tres dones ha patit violència masclista. A Europa, una de cada tres dones ha patit violència física o sexual durant la seva infantesa a mans d’un adult, i a Catalunya, una de cada quatre dones ha sigut víctima d’un atac masclista d’extrema gravetat”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social

El manifest ha recordat la sentència del cas de la Manada, que ha “sacsejat consciències i ha fet entendre a molts de què va això de les violències sexuals”. “Des que som ben petites ens diuen que sortir a la nit comporta un risc per a la nostra integritat física i pels nostres cossos”.

A casa, la seguretat de les dones tampoc està garantida. En el darrer any a Catalunya, més de 12 mil dones van denunciar a la policia estar patint violència masclista en l’àmbit de la parella. En el que portem d’any, 44 dones han estat assassinades per la seva parella o ex parella a tota Espanya, 6 d’elles a Catalunya.

L’acte ha servit per demanar prevenció perquè la violència no sigui una opció vàlida en les relacions de parella, i més recursos per garantir una atenció digna i de qualitat a les dones. També més professionals especialitzats en l’atenció a filles i fills, i avançar en la construcció d’un model català d’abordatge de les violències sexuals, amb una visió integral i amb la voluntat d’explicar què són i com se’n pot sortir.