Divendres es projecta ‘Jean François i el sentit de la vida’ amb la presència del director i actors de la pel·lícula

1090
'Jean françoise i el sentit de la vida'
'Jean françoise i el sentit de la vida'

El Cineclub del Diable, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, s’ha adhertit aquesta temporada del Cicle Gaudí que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català. Gràcies a aquest acord, des d’ara es projectarà un film cada mes a la Casa de Cultura de La Vila. L’arrencada serà aquest divendres, 21 de setembre, a les 20.00h, amb el passi de la pel·lícula Jean François i el sentit de la vida. Hi serà present el director Sergi Portabella, el protagonista Max Megias i l’actor martorellenc Martí Caballero, qui també intervé en la pel·lícula. Tots tres participaran d’un col·loqui amb el públic en acabar.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, indica que “el Cicle Gaudí és una de les propostes cinematogràfiques que reforça la idea d’oferir, al llarg de l’any, un seguit de pel·lícules en un espai, la Casa de Cultura, que ja s’ha adaptat com a petita filmoteca”. L’objectiu és promocionar i fer arribar a més públic pel·lícules de producció catalana, a través d’una projecció mensual.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Sandra Reina, secretària de l’associació Cinema del Diable, explica que “es pretén que aquestes pel·lícules tinguin una doble vida més enllà de la seva estrena a les sales de cinema, projectant-les des de cineclubs i associacions com la nostra”.

Sandra Reina, secretària Cinema del Diable

Jean François i el sentit de la vida és l’opera prima de Sergi Portabella i es va estrenar a les sales el passat 6 de juliol. La pel·lícula és una producció de A Contraluz Films i El Sentit de la Vida AIE i en producció associada a Televisió de Catalunya. El llargmetratge, de 90 minuts, situa com a protagonista en Francesc o Jean François (Max Megías), un nen de 13 anys que pateix bullying i que un dia, llegint Albert Camus, decideix buscar el sentit a la vida i anar a París amb dos amics més.

El jove martorellenc Martí Caballero forma part del repartiment en el paper de Gómez, un personatge que en la història es dedica a fer la guitza i amb el qual el martorellenc diu sentir-se molt còmode. “En els anys que porto fent teatre normalment havia tastat papers que no tenien res a veure a com era en Gómez, i posar-me en la pell d’un personatge nou ha estat molt interessant”, explica.

Martí Caballero, actor martorellenc

A la projecció d’aquest divendres la seguiran Formentera Lady (19 d’octubre), Tierra Firme (30 de novembre) i Les distàncies (28 de desembre). Més endavant, l’Acadèmia de Cinema anirà donant a conèixer la resta de programació fins a l’estiu de 2019.

Cicle Gaudí