Martorell serà la seu del Cruyff Court número 14, el número del dorsal del mític jugador

332

L’Ajuntament de Martorell i la Fundació Johan Cruyff signen un conveni per construir un camp de gespa artificial a Les Carolines, que estarà enllestit a finals de novembre.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la presidenta de la Fundació Johan Cruyff i filla del futbolista, Susila Cruyff, han signat un conveni per crear un Cruyff Court al camp de Les Carolines de la població.

El nou camp de gespa artificial té com a finalitat fomentar els valors de l’esport entre els joves del barri i podria estar enllestit en un parell de mesos, a finals de novembre d’aquest mateix any.

Els Cruyff Courts són camps de futbol (42 x 28 metres) que la fundació ha creat a diverses localitats dels Països Baixos i Espanya amb l’objectiu d’estimular els més joves en la pràctica de l’esport en general i del futbol en particular. A través del projecte, la fundació fomenta el benestar físic i mental dels joves, mitjançant activitats esportives i de lleure, i fomenta la integració de diferents grups locals i ètnics.

L’Ajuntament de Martorell ha cedit a la Fundació Johan Cruyff l’ús del camp de Les Carolines que, per les seves característiques i emplaçament, és un espai molt adequat per al projecte. La fundació, per la seva part, es compromet a cedir el Cruyff Court amb caràcter indefinit a l’Ajuntament, un cop finalitzada la seva instal·lació. L’Ajuntament es farà càrrec del manteniment preventiu del camp per garantir-ne la conservació i el bon funcionament.

Xavier Fonollosa:“Estem satisfets per tres motius: perquè la fundació ha triat Martorell per instal·lar un dels seus camps; perquè aquest serà el Cruyff Court número 14, associat a Johan Cruyff; i perquè darrera hi ha un projecte social que integrarà molta gent jove i els educarà en valors inherents a l’esport que et poden acompanya al llarg de la vida, com la solidaritat, el treball en equip, i la superació individual i col·lectiva”.

Pati Roura, directora de la fundació, explica que el nou camp acollirà anualment un campionat Cruyff Courts 6vs6, “un torneig escolar, amb nens d’11 i 12 anys de cada població on hi ha un Cruyff Court instal·lat”. A través del projecte educatiu Cruyff Foundation Community Program, “els coaches de la fundació ensenyaran a organitzar el torneig a joves de la població, d’entre 14 i 17 anys, amb risc de conflictivitat, per tal que esdevinguin líders en positiu”. També és previst realitzar un campionat anual de futbol per a joves amb capacitats diverses.

Més informació de la Fundació Cruyff

https://www.cruyff-foundation.org/

Departament de Comunicació