Martorell serà un dels escenaris del programa ‘Fem Dansa’ al mes de novembre

389

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha presentat, aquest divendres al matí al Mercat de les Flors de Barcelona, el Pla d’Impuls de la Dansa 2016-2017 per incentivar la presència de la dansa professional catalana arreu del país. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, han assistit a l’acte com a representants d’una de les quatre ciutats que integraran el circuit municipal de la iniciativa ‘Fem Dansa’, que és una de les sis grans accions proposades.

“Per a Martorell és un orgull formar part d’un programa pilot com aquest, promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat i amb la participació de quatre municipis com Alcover, Palamós, Tremp i Martorell, per impulsar la dansa i expressions artístiques de dansa; som pioners i capdavanters en aquest tema”, ha dit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

Cal donar més volada a la dansa a tot Catalunya. Aquesta va ser una de les conclusions del Pla Integral de la Dansa elaborat per la Generalitat, que ara pren forma amb aquest Pla d’Impuls de la Dansa 2016-2017, iniciativa liderada i finançada pel Departament de Cultura, amb el suport de la corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA) i la implicació del Mercat de les Flors, el Festival Sismògraf, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya i la complicitat de 40 municipis catalans.

Del 3 al 6 de novembre, Martorell, capital de la dansa

El Pla d’Impuls de la Dansa fixa sis accions específiques per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, crear ocupació de qualitat i fomentar una major difusió en l’esfera pública de la dansa per generar nou públic. La primera d’aquestes sis accions és el ‘Fem Dansa’, un circuit municipal pilot que programarà espectacles, mostres i conferències al voltant de la dansa, i que els propers dies 3 a 6 de novembre convertirà Martorell en la capital nacional d’aquesta manifestació artística.

Entre d’altres actes, el dijous 3, a l’auditori del Centre Cultural, el ballarí Toni Jodar impartirà una conferència per entendre millor la dansa moderna i contemporània; i el divendres 4, al Teatre El Progrés, la companyia Roger Bernat oferirà la seva versió de ‘La consagració de la primavera’, d’Ígor Stravinski. “Tenir espectacles d’un nivell qualitatiu alt i en aquest cas d’una cosa fantàstica com és la dansa, ens sembla molt positiu per a Martorell”, ha afegit l’alcalde de Martorell.

Sis accions, sis objectius estratègics

Les sis accions amb què el Pla d’Impuls de la Dansa articula els seus sis objectius estratègics són ‘Fem Dansa’ (per reforçar un circuit estable municipal a Catalunya); ‘Parelles de ball’ (per afavorir la creació i consolidació d’accions promogudes entre el municipi i els professionals de la dansa); ‘Tots Dansen (per reforçar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat i impulsar projectes educatius i la transmissió dels valors de la dansa com a art); ‘Pro365/Sismo’ (per proporcionar als programadors catalans coneixement i eines sobre la dansa); ‘Els mitjans de comunicació amb la Dansa’ (perquè la dansa es difongui per tots els territoris de parla catalana) i ‘Producció Nacional de Dansa’ (per donar suport a creadors i ballarins).