Martorell sol·licita 1,4 milions d’euros a la Diputació per a les inversions d’aquest mandat

258

L’Ajuntament de Martorell ha presentat a la Diputació de Barcelona fins a cinc projectes com a inversions d’aquesta legislatura que s’eleven a 1,4 milions d’euros i que seran finançats entre un 80 i un 90%, a través del Pla de Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de l’ens supramunicipal. Aquest matí, l’alcalde Xavier Fonollosa, s’ha reunit amb la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, per determinar les prioritats inversores en el marc de les Meses de concertació.

Les inversions que ha presentat l’Ajuntament de Martorell per finançar dins el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 han estat cinc: els ajuts per a la rehabilitació de les façanes del barri de Buenos Aires, la remodelació del teatre municipal El Progrés, la remodelació de places i carrers dins el Programa d’Inversions i Actuacions Prioritàries a la Via Pública (PRIAV), un nou pavelló PAV 3 i una nova nau dels serveis municipals de la via pública.

Segons l’alcalde Fonollosa “en la trobada he exposat les necessitats que té Martorell visualitzades en les inversions que hem presentat per aquest mandat. Hem demanat un paquet total de subvencions per un valor d’1,4 milions d’euros acollint-nos a un seguit de requisits que es marquen a través de les Meses de concertació”.

Aquest pla prestarà suport tècnic i econòmic a l’Ajuntament a través de diferents àmbits d’actuació per canalitzar la transferència de recursos econòmics, tècnics i materials. Tot plegat es gestionarà a través del marc de les Meses de concertació, els Catàlegs de serveis, els Programes complentaris i altres instruments de naturalesa analògica.

Els projecte s’executaran en els propers tres anys. “Som en la fase de redacció dels diferents projectes previstos i les obres començaran entre finals d’aquest any i principis de l’any vinent”, apunta l’alcalde. Per aquest any és previst l’inici de les obres d’execució de l’avinguda de Montserrat, al barri de Can Carreras, i la construcció d’una nova nau dels serveis municipals de la via pública.