Martorell s’omple d’actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya

1075
Diada Nacional de Catalunya
Diada Nacional de Catalunya

L’Ajuntament de Martorell i diverses entitats locals organitzaran els actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya. El programa inclourà l’ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu, el 42è enlairament de la senyera a Les Torretes, l’esmorzar popular, la ballada de sardanes, la 27a Sortida de Motos Clàssiques i Antigues i el concert d’havaneres.

Els actes per celebrar l’Onze de Setembre a Martorell començaran aquest dimarts, 10 de setembre, a les 19.30h, amb la inauguració de l’exposició Transport públic a Martorell de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM). La mostra recull imatges de vehicles de servei públic com autocars, camions, ambulàncies, cotxes policials o de Creu Roja. A més, hi exposaran dos models de motos de la marca Terrot. Es podrà veure a l’Enrajolada Casa Museu Santacana fins al 22 de setembre.

A les 21.00h, tindrà lloc l’ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu, al costat del pont del Diable (en cas de pluja a La Caserna). Segons ha avançat el regidor de Cultura, Andreu González, “hi haurà parlaments a càrrec d’un membre d’Òmnium Cultural, entitat que té el seu president a la presó, la interpretació d’Els Segadors a càrrec de la Coral Ars Nova i la presència dels Trabucaires de Santa Coloma de Gramanet, encarregats de les salves d’honor”.

A l’ofrena hi participarà l’Ajuntament de Martorell, el Club Voleibol Martorell, l’Esplai d’Avis de la Vila, Martorell Quest For Knowledge Associació, Òmnium Cultural i Martorell Gimnàstic Club. Com a novetat, ha destacat González, “la Colla de Diables i Drac de Martorell farà un correfoc infantil, a les 22.00h, des del passeig del Quarter a la plaça de la Vila”.

Andreu González, regidor de Cultura

Dimecres, 11 de setembre, la Secció Sardanista capitanejarà el 42è enlairament de la senyera Les Torretes. “Els participants es concentraran, a les 8.00h, a la plaça de la Vila i enfilaran la muntanya, amb el suport de la Colla de Diables i els Gegants de Martorell, per desplegar les quatre barres, llegir el manifest i cantar Els Segadors“, ha explicat el president de la Secció Sardanista de Martorell, Màrius Escoda. L’acte es podrà seguir en directe a Ràdio Martorell (91.2 FM).

Màrius Escoda, president Secció Sardanista Martorell

Per tal de recuperar forces, a les 10.00h, es farà l’esmorzar de germanor a la plaça de la Vila (en cas de pluja a El Progrés). El menú serà pa amb tomàquet i pernil, vi, aigua, gelat i cafè. Els tiquets es poden comprar a la Merceria Elisa, Cal Xic i Llibreria Miró. Una hora més tard, es podrà gaudir de la ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa (en cas de pluja a El Progrés).

L’AMCAM celebrarà dimecres la 27a Sortida de Motos Clàssiques i Antigues. Arrencarà, a les 8.00h, a la plaça de l’Església amb la concentració de motos i inscripcions. A les 9.00h, es desplaçaran cap a Ca n’Oliveres per fer un esmorzar de germanor i, tot seguit, iniciaran una ruta que els portarà cap a diferents racons del Penedès, la Creu de l’Aregall i retorn a Martorell per fer una passejada, des del Parc d’Europa a l’Enrajolada (13.00h), on gaudiran d’un petit aperitiu.

Jordi Vives, president AMCAM

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Martorell acabarà a la tarda, a partir de les 19.00h, amb la cantada d’havaneres amb el grup Roques Blaves a la plaça de la Vila (en cas de pluja a El Progrés).

Diada Nacional de Catalunya