Martorell suma 40 noves donacions a la campanya d’estiu del Banc de Sang

445

Una quarantena de martorellencs van fer donació de sang ahir dilluns en la visita de la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits a la Rambla de Les Bòbiles dins la campanya Aquest estiu fan falta 50.000 donacions. Des de la institució es considera una xifra de donants molt satisfactòria, ja que va superar les previsions inicials. La donació s’emmarca en un moment, el període estiuenc, en el que baixen les donacions de sang un 30%.

La responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, es mostrava satisfeta pel nombre de persones que van apropar-se a l’autobús itinerant al llarg de tota la tarda a la rambla de les Bòbiles. Destacava que “van poder fer donació 40 persones, fet que demostra que Martorell sempre està disposada i que ha superat les previsions que havíem fet. Fins i tot, van donar sang 5 persones noves”, va afegir.

Necessària campanya estiuenca
La donació forma part de les 700 campanyes que entre juliol i agost fa el Banc de Sang i Teixits arreu del territori català davant l’habitual descens de l’activitat en un 30%. Marta Hernández destaca que “fem una crida molt especial en aquesta època perquè les nostres reserves de sang no s’esgotin. Expliquem a tothom l’important que és fer donació, ja que després separem els components sanguinis de tal manera que podem arribar a salvar tres vides”.