Martorell torna a ser el municipi amfitrió del cicle de caminades per a gent gran ‘A cent cap als cent’

463

Un centenar de persones ha participat, aquest dimecres al matí, a la sortida ‘A cent cap als cent’ que promou la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Martorell. Els assistents han gaudit d’una ruta per l’entorn natural del municipi i d’un dinar a El Progrés.

El cicle de passejades ‘A cent cap als cent’ està destinat a les persones majors de seixanta anys i té per objectiu “promoure l’activitat física i fomentar les relacions interpersonals, així com donar a conèixer el nostre municipi i el seu paisatge natural”, ha dit la regidora d’Esports, Belén Leiva. Consisteix en quatre caminades anuals, de les quals una d’elles es fa a Martorell, sent l’amfitrió. En aquesta ocasió, a banda dels inscrits als grups d’activitat física de gent gran del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), s’hi ha sumat participants dels municipis de Sant Fruitós, Hostalets de Pierola i Arenys de Munt.

L’activitat ha començat, a les 9.30h, al Pavelló Esportiu Municipal amb un escalfament dirigit pels monitors del PMSAPM. A continuació, els assistents han pujat en autocar fins a l’urbanització de Can Sunyer per començar la caminada de 6Km. Un recorregut “planer i accessible per la serra de l’Ataix, les mines de plom, la torre Griminella i les roques del Mateuet. Durant el recorregut s’han realitzat aturades programades per tal que els participants s’agrupessin i agafessin forces. També s’ha fet una breu explicació de cada indret”, ha comentat la regidora.

Agents de Protecció Civil i voluntaris de Creu Roja han fet l’acompanyament logístic i sanitari. Al migdia, els caminaires han dinat a El Progrés i han realitzat diferents activitats de dinamització esportiva.