Martorell tornarà a ser amfitrió de les ‘Passejades per a la gent gran’ de la Diputació de Barcelona

881
'Passejades per a la gent gran'
'Passejades per a la gent gran'

Prop de 200 persones participaran demà dimecres d’una marxa nòrdica per l’entorn natural de Martorell. Es tracta de la primera sortida del cicle ‘Passejades per a la gent gran de la Diputació de Barcelona’, que compta amb el suport de la Regidoria d’Esports. Ens visitaran caminaires de Granollers, l’Hospitalet i Gironella. L’activitat clourà amb un dinar popular a El Progrés.

L’hora de trobada serà, a les 9.30h, al Pavelló Esportiu Municipal de Martorell (av. de Fèlix Duran i Cañameres, 1) per fer un escalfament previ. “La passejada tindrà un recorregut d’uns 6 km aproximadament. S’iniciarà a la serra de l’Ataix, des de la qual podran observar tots els voltants de la població de Martorell”, ha explicat el coordinador de la Regidoria d’Esports, Joan Bou.

Els presents faran un recorregut on podran visitar tres indrets d’interès: les Mines de Plom, la Torre Griminella i les Roques del Mateuet. A cada indret se’n farà una breu explicació. Es tracta d’un recorregut bastant planer, accessible per a tothom, d’una durada aproximada de 2 hores.

L’activitat vol fomentar l’afició de fer caminades amb regularitat, motivar l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixements sobre el món natural, i afavorir les relacions interpersonals entre la gent gran. “La novetat d’enguany és que s’ha introduït a la passejada la utilització de bastons de marxa nòrdica per promoure el seu ús i obtenir els beneficis de salut amb la seva pràctica”, ha indicat.

Joan Bou, coordinador Regidoria d'Esports

En acabar la ruta, els participant baixaran en autocar fins al pàrquing del Vapor per anar a dinar a la Sala Teatre El Progrés. La segona caminada es farà al gener a Granollers, la tercera al febrer a l’Hospitalet i l’última a l’abril a Gironella. Al mes de maig, és previst celebrar la cloenda del cicle amb una trobada de totes les poblacions participants. La data és encara per concretar.