Autoritats sanitàries, professionals, administracions, empreses i ciutadania units més que mai amb una única fita: capgirar la corba de contagi. El coronavirus deixa avui a Martorell 168 persones infectades i tres morts més, en la setmana més crítica de la pandèmia.

“Ens trobem potser en un dels pitjors moments de l’epidèmia de coronavirus, però us demano que ens mantinguem units i pensem en positiu. La història és molt tossuda i a vegades no li fem cas, però si mirem enrere veurem com sempre que anem units i tots donem el millor de nosaltres mateixos, ens en sortim. I d’aquesta també ens en sortirem, per molt difícil que sigui el repte que tenim per endavant”, ha expressat aquest dijous l’alcalde Xavier Fonollosa, a través de les seves xarxes socials.

El virus ja afecta 132 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, dels quals 73 són personal sanitari i 59 són pacients ingressats amb positiu (20 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A aquests 132 de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 16 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor i els 20 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu. En total, 168 persones infectades de coronavirus de les quals 47 són de Martorell. A més, avui han mort tres persones més a l’Hospital Sant Joan de Déu, tots ells de fora del municipi.

L’Ajuntament de Martorell està coordinant, amb Departament de Salut de la Generalitat, poder allotjar el personal sanitari dels dos hospitals i de l’atenció primària que ho sol·liciti en un hotel de la zona perquè no hagin de tornar a casa amb els seus familiars després d’haver estat en contacte amb pacients afectats pel virus.

A l’Escola de Costura de Ca l’Ollé les màquines de cosir treballen des d’avui a ple rendiment per proveir als sanitaris de mascaretes homologades, amb els materials subministrats per la factoria SEAT. L’alcalde ha tornat a subratllar “la resposta solidària i compromesa” de la xarxa de voluntaris que ho està fent possible. “M’omple d’orgull i em dona força per lluitar cada dia i ajudar des de l’Ajuntament amb totes les eines que tenim al nostre abast. Buscant allà on sigui tot allò que no tenim i fent possible, també, totes aquelles propostes que rebem i qualsevol cosa que creiem positiva per lluitar contra el virus. Intentem trobar una solució a cada problema que deriva d’aquesta epidèmia”.

A més, són moltes les empreses de Martorell i comarca que estan fent donacions d’equips de protecció individual a l’Ajuntament perquè els supervisi i reparteixi als hospitals, residències de gent gran i persones amb discapacitat.

En els primers dies de confinament, l’Ajuntament ja va intensificar el servei de neteja i desinfecció a l’entrada dels centres sanitaris i assistencials, estacions de tren i ferrocarril, i a les bateries de contenidors. Ara, amb el suport de la Brigada Municipal, també s’ha reforçat el servei a l’entorn d’equipaments i comerços oberts al públic, parades d’autobús, ascensors i altres zones.

A destacar també la tasca dels voluntaris de Protecció Civil que col·laboren amb Càritas repartint menjar a les persones en situació de vulnerabilitat. Durant aquest dies, també fan tasques d’informació a la ciutadania i suport a la Policia Local en el control de desplaçaments.