Maruja Limón presenta la seva mescla de ritmes llatins i pop amb arrel flamenca al PAS

411

Les cinc integrants de Maruja Limón es llancen a l’aventura amb Mas de ti, una narració de les seves vides, on transmeten ganes d’«echar pa’lante, nunca pa’trás». Amb un missatge d’esperança, alegre i positiu, actuen aquest dissabte, a les 22.30h al Festival PAS 2019.

La formació Maruja Limón l’integren Esther González (veus), Sheila Quero (veus), Vicky Blum (guitarra), Eli Fàbregas (percussió) i Milagros González (trompeta). Varietat d’influències musicals que transmeten entre els ritmes llatins, la música mediterrània i el pop, totes elles articulades entorn una arrel flamenca i el so cubà. En les hores prèvies al concert, hem parlat amb l’Esther González.

Esteu finalitzant la gira “Más de ti”. Llanceu disc a l’octubre. En quin moment està el grup?
Ara mateix estem en plena gravació del segon disc i estem molt contentes i molt emocionades. És increïble el que ens està passant amb aquesta gira. Està sent un aprenentatge molt gran perquè no ens esperàvem que tingués tan bona resposta. No tenim paraules per definir-ho.

Us esperàveu aquesta resposta del públic?
No. És que quan fem les gires veiem que, fins i tot, hi ha gent que se sap les nostres cançons i és molt emocionant. Crec que a part de fer la nostra música, que a la gent li agradi i que connecti és el més important per nosaltres. És el nostre premi.

L’estil de música que feu ajuda a poder connectar amb la gent?
La veritat és que crec que sí perquè, en unes quantes ocasions, ens han dit que estaven passant per un moment una mica complicat i amb la nostra música estan alegres. Sincerament crec que les nostres cançons poden ajudar a viure. Sempre hem intentat connectar i explicar les nostres històries que, en definitiva, són les històries de totes les persones. Connectem molt bé amb les dones i crec que és positiu.

Les lletres de les cançons de Maruja Limón estan basades en experiències pròpies?
Totes. Hi ha moltes històries per explicar i sempre ens passen coses noves.

Esteu en el procés de gravar el segon disc. Continueu en la mateixa línia del primer?
Estem experimentant pel que fa a sons i a lletres. No parlem tant d’experiències pròpies sinó també d’experiències que li puguin estar passant a la gent i, sobretot, situacions que per desgràcia no es veuen o que no volen que aquesta societat vegi. Maruja Limón s’expressa igual com ho fem cadascuna de nosaltres individualment.

Com serà l’actuació de Martorell al Festival PAS? Amb què ens trobarem?
Sempre diem que Maruja Limón és alegria, és patiment i és força. Ens ho passarem molt bé!