Marxa de torxes i espelmes per defensar la democràcia i la cohesió del poble

1398
Marxa per la democràcia
Marxa per la democràcia

Una munió ha marxat aquest vespre pels carrers de Martorell amb torxes i espelmes en una nova mobilització a favor de la democràcia, convocada pel Comitè en Defensa de la República (CDR) de Martorell amb el suport de la resta d’entitats sobiranistes locals. Els participant s’han concentrat a la plaça de la Vila i han caminat fins la plaça dels Països Catalans, per tal d’estendre i fer visible la seva reivindicació a la major part dels barris.

Els manifestants han fet un acte simbòlic per “enterrar la democràcia” que, segons la membre del CDR Marta Llopart, “està venuda al poder polític i repressiu del govern espanyol”. L’acció ha tingut com a objectiu “cohesionar el poble” perquè “no podem fer com si no estigués passant res”. Llopart ha afegit que “volem donar suport a les accions que han fet els alcaldes del país per facilitar la votació de l’1 d’octubre, l’acompanyament al Parlament el 27 d’octubre i el viatge a Brussel·les per fer costat al president legítim de la República Catalana”. També ha exigit “l’alliberament immediat dels presos polítics”, ha condemnat “les accions violentes dels cossos policials” i ha clamat “per un poder judicial independent, just i al servei de la ciutadania”.

Marta LLopat, membre CDR

Bárbara de León, membre del CDR, ha reiterat que “la democràcia ha mort degut a la corrupció i les males gestions polítiques del govern espanyol. Només té sentit si tots lluitem per ella amb els valors propis. Fem reviure la democràcia amb els nostres valors com a poble”. En acabar la marxa, ha animat als participants a escriure els seus desitjos per a la nova República Catalana.

Bárbara de León, membre CDR

Diada per la Llibertat

Les entitats sobiranistes de Martorell participaran demà a la Diada per la Llibertat, la manifestació convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que tindrà lloc al carrer de Marina de Barcelona (17.00h) sota el lema ‘Llibertat presos polítics. Som República’. La capçalera se situarà a la cruïlla del carrer de Marina i el carrer de Pujades i baixarà en direcció al mar fins a l’avinguda d’Icària, on hi haurà l’escenari. Els organitzadors preveuen que s’ompli tot el carrer de Marina, de manera que la manifestació passarà a prop del temple de la Sagrada Família i per davant la seu de l’AN. La secció local d’Òmnium ha citat aquells martorellencs que hi vulguin anar plegats, a les 15.24h, a l’estació de Renfe de Martorell.