Mas: "Hem d’omplir de ‘sís’ les urnes igual com som capaços d’omplir carrers”

455

Junts pel sí s’ha presentat, aquest vespre de dissabte, a Martorell. Artur Mas, Eduardo Reyes, Anna Simó, Lluís Corominas i Fabián Mohedano han estat a l’amfiteatre del passeig de Catalunya per explicar les propostes de la candidatura que representen. Els candidats de la formació han demanat “omplir de sí les urnes igual com som capaços d’omplir carrers”. L’acte de campanya electoral l’ha presentat l’alcalde, Xavier Fonollosa.

Expectació, malgrat la pluja caiguda instants abans, per la candidatura Junts pel sí. L’acte l’ha encetat l’alcalde, Xavier Fonollosa, que ha demanat l’ajut dels catalans per “crear un país més just, que valgui la pena i on tots ens hi trobem millor”. Fonollosa ha remarcat que “volem canviar les coses. Volem un país nou. Volem decidir el futur nosaltres mateixos. Volem ser un país normal. Per millorar les condicions de vida de les persones que vivim a Catalunya. Parlem l’idioma que parlem i vinguem d’on haguem vingut”.

Molt conscienciat amb la problemàtica que està patint l’empresa martorellenca Inovyn-Solvay, on perillen 2.500 llocs de treball, l’alcalde ha assegurat que amb un estat propi “amb un president i un estat català, aquestes coses no passarien”.

A aquesta problemàtica també s’hi ha referit la candidata número 13 per Barcelona de Junts pel Sí, Anna Simó. “Perillen 2.500 llocs de treball. El problema de Solvay no se soluciona perquè no ho vol l’estat. Per evitar aquestes coses hem de tenir les regnes del nostre propi país. Això vol dir estat propi”, ha assegurat.

Mas i Reyes, els protagonistes de l’acte polític
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat una àmplia participació el 27S. Mas pensa que “per moltes mobilitzacions que hi hagi al carrer, si després no hi ha la mateixa determinació a les urnes, no ens en sortirem. Ara d’omplir carrers hem de passar a omplir urnes de sí”. I ha afegit que “cal anar a buscar persones que ens ajudin. Necessitem una gran majoria. No ens podem quedar curts. No ens ho podem permetre perquè ens passaran per sobre sense contemplacions”.

El president català ha remarcat que “volem canviar les coses i canviar-les a millor. Però hem topat contra un mur granític, que no hi ha manera d’esquerdar” i s’ha preguntat “quin cony de democràcia és això?”.

Molt aplaudit el discurs del representant de Súmate i número 6 per Barcelona, Eduardo Reyes. “La gent està tan farta que no vol saber res. I desgraciadament no saben el que ens estan fent des de Madrid” ha lamentat. Reyes ha argumentat que forma part de la candidatura perquè “vull lluitar pels meus fills i els meus nets” i ha afegit que ara ja no “ens dominaran més perquè som una nació. Ho farem tots junts i guanyarem el 27S”.

Reyes reconeix que “el trencament, per alguns serà dolorós però, en realitat, no trencarem amb Espanya. Trencarem amb aquest govern que no ens deixa tenir voluntat pròpia. Volem crear un país d’oportunitats com ho va ser per als nostres pares”.

L’àrea metropolitana, clau per aconseguir bons resultats
En paraules del número 17 de la llista per Barcelona, Lluís Corominas, “aquestes eleccions es decidiran a les comarques on hi ha més dificultat per entrar el missatge de Junts pel sí. Per això cal explicar bé que volem transformar el país a millor. Amb mà estesa a tothom”. I ha afegit que “hem d’encomanar les ganes d’un futur millor”.

Per la seva banda, el candidat número 33 de la llista, Fabián Mohedano, ha explicat que “els membres de Junts pel sí venim de llocs molt diferents però tots plegats ens hem ajuntat per fer una candidatura imbatible. No importa d’on venim sinó cap on anem. Volem un país més just, més democràtic però també més equitatiu. Buscant més benestar per a les persones”.

Mas parla amb treballadors de Inovyn-Solvay
En acabar l’acte de Junts pel sí, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha atès els treballadors de l’empresa amb seu a Martorell Inovyn-Solvay. Acompanyat per l’alcalde Xavier Fonollosa, Mas ha escoltat als representants sindicals que li han demanat que faci pressió al govern central per resoldre la problemàtica que pateixen. Segons fonts sindicals de l’empresa, el president català ha estat receptiu a les peticions dels treballadors.

L’empresa té només fins a final d’any per evitar el tancament de la planta de Martorell que deixaria, 500 treballadors directes i 2.000 d’indirectes, sense feina. Els treballadors esperen que el comitè executiu de la multinacional es posicioni per decidir com actuar davant el perill que corre la viabilitat de la planta.

Inovyn-Solvay s’ha quedat fora de la subhasta del contracte elèctric i el Ministeri d’Indústria li ha denegat el recurs que havia presentat l’empresa per tal d’accedir a la subhasta, que permet fixar ajudes econòmiques a les indústries.