Matinal festiva amb visites al patrimoni, missa i un molt concorregut Concert Vermut

680
Concert Vermut de Festa Major 2019. (Fotografia: Cristina Sánchez)
Concert Vermut de Festa Major 2019. (Fotografia: Cristina Sánchez)

El segon dia de Festa Major s’ha llevat amb diverses activitats al matí i al migdia. Per començar, les visites teatralitzades a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana. També hi ha hagut missa solemne a l’església de Santa Maria Martorell i un molt concorregut concert vermut, al que han assistit més de mig miler de persones.

La jornada ha començat amb les visites teatralitzades a L’Enrajolada Casa Museu Santacana, repartides en tres torns. Els visitants han pogut fer-se una idea de com era la vida en una de les cases amb més història de Martorell. A les tres sessions s’ha superat la capacitat prevista i hi han assistit prop d’una vuitantena de persones, quedant alguns visitants en llista d’espera.

L’activitat ha seguit ben a prop amb la missa solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu. A l’església de Santa Maria, quatre entitats martorellenques han tingut ocasió d’oferir presents a la verge. Els Gegants de Martorell, els Capgrossos de Martorell i la Colla de Diables i Dracs de Martorell s’han atansat fins l’altar, on han pogut fer ballar les seves figures els dos primers. Els tercers han obsequiat mossèn Francesc Tirado amb un dels instruments amb què duen a terme les seves actuacions. A banda, els Amics de Sant Antoni han estat la quarta entitat convidada a aquesta missa, on han fet palesa la “bona entesa entre entitats culturals, esportives i de tots els caires” de Martorell.

Plaça plena per escoltar les tres veus del Q Voce

Després de la missa, la plaça de l’Església s’ha omplert amb unes 600 persones per participar al concert vermut, amb ple de participació, i que ha estat amenitzat pel trio Q Voce. La banda, amb el toc martorellenc d’Oriol Guimerà, la veu lírica de la formació, ha repassat temes de tots els estils. Guimerà s’ha ficat a la butxaca el públic fent referència al seu lligam amb la Festa Major, com a fill de Martorell, i destacant la il·lusió per ser present, des de dins, en la celebració d’aquesta festivitat.