M’Clàssics proposa un concert de música barroca i contemporània amb Anna Urpina i Dani Espasa

772

La violinista Anna Urpina oferirà un concert basat en dos moments contrastats de la història de la música: l’esplendor de l’època barroca i l’època contemporània. L’acompanyarà en aquesta aventura sonora Dani Espasa al piano i clavecí. Durant l’actuació s’estrenarà la peça Crepuscular del compositor Martín-Quintero. El concert serà diumenge, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, dins el cicle M’Clàssics de la Regidoria de Cultura i Joventuts Musicals de Martorell.

En la primera part del concert faran sonar un violí barroc i un clavecí per interpretar obres de l’època daurada del barroc, mentre que a la segona s’endinsaran en les sonoritats més contemporànies, ha detallat Anna Urpina. El repertori inclourà la Sonata núm. 1 per a violí i baix continu, en Re menor, L’Anunciació de von Biber; Sonata per a violí i baix continu en Fa major HWV 370 de Haendel; Sonata núm. 12 op. 5 La Follia de Corelli; 4 peces per a violí i piano op.7 de Webern, i Der spiegel im spiegel, per violí i piano d’Ärvo Pärt.

Anna Urpina, violinista

El compositor Francisco Martín-Quintero estrenarà a Martorell l’obra Crepuscular, dedicada a Anna Urpina i Dani Espasa. Un encàrrec de la Fundació de Música Ferrer-Salat i Joventuts Musicals de Catalunya. “Ens fa molta il·lusió perquè és una peça molt complicada, que té una escriptura molt particular, amb molta nota i una estructura de 4 moviments. Està basada en el poema Unidad de Pere Gimferrer”, ha detallat Urpina, qui també ha avançat que Martín-Quintero hi assistirà a l’estrena al Centre Cultural.

Anna Urpina, violinista

Anna Urpina (Vic, 1988) es forma a Madrid, a la Universitat de Madison-Wisconsin, al Reial Conservatori de Brussel·les i a la Hochschule für musik de Leipzig. Ha rebut classes dels més prestigiosos músics i compositors. En música antiga s’ha format a França i a l’ESMUC. Ha estat concertino i solista de la JONC i la JONDE i membre de la Gustav Mahler Jungendorchester, l’EUYO o l’Orquestra de Schleswig Holstein, actuant al Musikverein de Viena, Konzerthaus de Berlin o Concertgebouw d’Amsterdam.

Anna Urpina, violinista

La violinista ha obtingut primers premis en el Concurs de Xàtiva i el Concurs Marcos Pedro Jimeno. També ha obtingut premis als concursos Arjau i Nacional de Salou, al Concurs Internacional Violines por la paz, al concurs de Sant Anastasi, a la New Tenuto Competition de Bèlgica i finalista del Primer Palau. També ha guanyat el concurs del Conservatori de Madrid per tocar com a solista al Auditorio Nacional i el concurs de Laureats del Reial Conservatori de Brussel·les. Ha actuat com a solista amb la Philomusic Orchestra, Camerata de Madrid, Orquestra de Cambra de Vic, Brussels Philarmonic Orchestra i Orquestra Sinfònica de Burgos. Ha estat a festivals com Aspen Music Festival, Madeline Island Music Camp, Kronberg Academy, Verbier Festival i va ser artista resident de l’Ateneu Barcelonès el 2013.

Concert Anna Urpina