Més caldo i escudella aquest diumenge a Rosanes a la Fira de Santa Llúcia

1991

L’associació de veïns del barri de Rosanes espera repartir, aquest diumenge 17 de desembre, més de 700 racions d’escudella barrejada en el principal acte de la seva Fira de Santa Llúcia. L’organització posarà al foc una olla més per fer caldo a benefici de La Marató i més escudella en funció de la demanda. Al llarg del matí i migdia se succeiran activitats lúdiques i culturals relacionades amb el Nadal i la solidaritat a la plaça del 25 de Setembre.

La Fira de Santa Llúcia és una de les cites festives destacades del barri. El repartiment de l’escudella barrejada n’és l’acte més multitudinari, amb més de 700 racions repartides els darrers anys. Per aquest motiu, el president de l’associació de veïns, Xavi Folqué, explica que “tenim previst afegir una quarta olla al foc. La farem servir per fer caldo, que repartirem durant tot el matí a qui vingui a la plaça, a canvi d’una aportació de 0,5 euros per gotet per La Marató de TV3. Després, si cal, aquesta olla servirà per fer més escudella”.

Xavi Folqué, president de l'associació de veïns del barri de Rosanes

Des de bon matí hi haurà una parada de venda de tiquets de les racions d’escudella al preu d’un euro per ració. “La gent haurà de portar les seves carmanyoles i olles cap a les 14.00h, que és quan la servirem a tothom”, explica Folqué, qui demana que “no comencin a fer cua molt abans, per no obstaculitzar les activitats que farem a la plaça”.

Xavi Folqué, president de l'associació de veïns del barri de Rosanes

La resta d’activitats

A partir de les 8.00h del matí començarà a haver-hi moviment a la plaça amb l’encesa de focs i l’esmorzar de germanor -2 euros el preu del tiquet-. A les 10.30h és previst que comenci el mercat de productes de Nadal i d’artesania i la tómbola del barri, i mitja hora més tard serà el torn de la xocolatada popular. A les 11.30h arribarà l’Oncle Buscall amb el Tió de Nadal per a que els infants el facin picar, acompanyat de jocs. Una hora més tard actuarà la Coral del Barri Rosanes i pels volts de les 13.00h es preveu la visita dels Gegants de Martorell, acompanyats dels Grallers del Diable i dels Capgrossos. Després del sorteig d’un pollastre de pagès i de lots de cava (13.30h), s’iniciarà el repartiment de l’escudella barrejada.

Cartell amb les activitats de la Fira de Santa Llúcia