Més de 130 persones omplen de solidaritat els jardins de Ca l’Oller en la 5a edició de l’Ocústic

1320

El 5è festival Ocústic, impulsat per l’ONG Ocularis, ha omplert de gom a gom els jardins de Ca l’Oller aquest dissabte a la nit. Gràcies a la combinació d’oci i solidaritat, més de 130 persones han aportat el seu granet de sorra als projectes que l’entitat desenvolupa a l’Àfrica subsahariana.

La nit ha arrencat amb una presentació que ha barrejat les paraules de Laia Prat, responsable d’Ocularis a Martorell, i la música de Marta, que ha sorprès els assistents amb la seva primera actuació en públic. El segon artista a pujar a l’escenari ha estat Marc Freebird, que ha interpretat tant cançons pròpies com versions, i l’han seguit els grups Paranoise i Well-Met Bones, que han posat el toc més rocker. També han assistit a l’acte la regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas.

A banda dels 3 euros de l’entrada, l’Ocústic ofereix altres maneres de col·laborar amb l’ONG, com la compra de menjar i beguda o de bijuteria. A més, per un preu de 2 euros, els assistents han pogut entrar en un sorteig d’un cap de setmana a Alquézar (Osca), un bàtik, vals regal i productes del Celler d’en Xavi. Tots els beneficis es destinaran als projectes d’Ocularis a Moçambic i Senegal.

Ocularis es dedica a “la formació d’òptics i oftalmòlegs per tal de reduir la ceguesa evitable a l’Àfrica subsahariana”, ha explicat Laia Prat. La responsable de l’entitat a Martorell ha aclarit que s’entén per ceguesa evitable “totes aquelles patologies que es podrien evitar si tinguessin un bon diagnòstic i un bon tractament a temps”.

Laia Prat, responsable d'Ocularis a Martorell

Aquesta voluntat de millorar la salut visual dels més necessitats va fer que Joan Prat, cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona), fundés l’ONG l’any 2010. Des d’aleshores, Ocularis ha treballat defensant la idea que la formació és la clau del desenvolupament d’un país. Així, els beneficis obtinguts en aquesta edició de l’Ocústic ajudaran a continuar en aquesta línia. Segons Laia Prat, la recaptació total del festival es coneixerà cap a finals de la setmana vinent.