Més de 500 corredors participaran diumenge a la 21a Cursa de Martorell

476
Cursa Martorell
Cursa Martorell

El Martorell Atlètic Club (MAC), amb el suport de l’Ajuntament de Martorell i la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), organitza diumenge, 5 de maig, la 21a Cursa de Martorell. La prova inclourà la modalitat de 5 i 10 quilòmetres, i curses infantils. El punt de sortida serà el Complex Esportiu Torrent de Llops, a les 10.00h, i el recorregut serà el mateix de l’any passat. Aquest dijous han tancat les inscripcions amb 485 corredors, tot i que el club reservarà una trentena de dorsals pel dia de la prova.

La Cursa de Martorell estarà apadrinada per l’atleta olímpic internacional Ignacio Cáceres, especialitzat en 10.000 metres, mitja marató i marató. Cáceres va establir un èxit personal a la Marató de Rotterdam de 2012, ocupant el novè. El 2012 va competir en la marató dels Jocs Olímpics i va acabar en el lloc 31.

El viladecanenc ha reconegut que li fa “especial il·lusió córrer a Martorell”, ja que és una de les primeres curses on va fer podi, l’any 1995. “És una cursa en la qual he participat tres o quatre vegades i guardo un record molt maco. Espero tenir bones sensacions, fer una bona carrera, gaudir i que em serveixi com a punt de partida per als següents objectius que vindran”.

Ignacio Cáceres, atleta olímpic

El president del MAC, Sergio Cinto, ha incidit que la prova “segueix apostant per una organització molt acurada, amb especial atenció als serveis més necessaris per al corredor: cobertura mèdica, circuit totalment tancat al trànsit, fisioteràpia, vestidors, dutxes, guarda-roba o sorteigs de material”.

Sergio Cinto, president del MAC

“Un any més, i ja són tres consecutius des que la vam recuperar, és motiu d’orgull tenir aquesta data cada any al calendari. Nosaltres hi comptem i volem que es consolidi com a cita important per a totes aquelles persones a les quals els hi agrada córrer curses arreu del país”, ha afirmat la regidora d’Esports Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora d'Esports

L’any passat la cursa va ser apadrinada per l’atleta Carles Castillejo, qui es va proclamar guanyador en categoria masculina en la cursa de 10 quilòmetres, amb un temps de 30:11. Radouane Nouar (La Sansi), amb 31:30, i el triatleta professional i tercer del món de triatló en categoria sots23, Nan Oliveras, amb 31:37, van tancar el podi masculí.

En clau femenina, Janet Becerra va ser la guanyadora incontestable de la prova reina. L’atleta de La Sansi va creuar la meta en 36:17. Ana Belén García la va recórrer en 41:28, mentre que Anna Orozco (MAC) va ser la tercera millor corredora de la prova llarga, amb 42:39.