Més de mig miler d’espectadors han passat per la 3a Mostra de Cinema Anime de Martorell

369

Més de 500 persones han gaudit de la 3a edició de la Mostra de Cinema Anime de Martorell, organitzada per la Regidoria de Cultura i Cinema Àsia. Films, xerrades i exposicions van configurar el festival, celebrat del 30 de setembre al 2 d’octubre al Centre Cultural, amb l’univers Bola de Drac com a eix temàtic.

Divendres 30 de setembre, un centenar de persones, segons dades de la Regidoria de Cultura, van assistir a la inauguració de l’exposició L’Univers de Bola de Drac, una mostra que va instal·lar-se fa un parell d’anys al Saló del Manga de Barcelona amb dibuixos, figures i reproduccions dels personatges més emblemàtics de la sèrie. Hi va assistir l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i la regidora de Serveis Socials i Joventut, Cristina Dalmau.

A continuació, es van projectar Dragon Ball: The Path to Ultimate Strength (Shigeyasu Yamauchi, 1996) i The Boy and the Beast (Mamoru Hosoda, 2015), amb un centenar d’espectadors.

Els més petits van poder veure, dissabte 1 d’octubre, dos capítols de la sèrie Bola de Drac i el film Dragon Ball Z: Battle of the Gods (Masahiro Hosoda, 2013). Una cinquantena de persones es van atrevir amb el documental Songokumania, que va comptar amb la presència del seu director Oriol Estrada, coordinador d’activitats del Saló del Manga de Barcelona. La jornada va tancar amb la projecció de Miss Hokusai (Keiichi Hara, 2015), premi al millor llargmetratge d’animació al Festival de Sitges 2015, que també va registrar una bona taquilla.

Diumenge 2 d’octubre, va ser el torn del contacontes infantil Qui és Son Goku?, que va descobrir als menuts la història d’aquest personatge creat per Akira Toriyama. També es va projectar Dragon Ball Z: La Resurrecció de F (Tadayoshi Yamamuro, 2015). En acabar, Manu Guerrero, productor de Selecta Visión, una de les distribuïdores més importants d’animació japonesa a Espanya, va revelar les claus per a l’èxit de Bola de Drac, anècdotes, la seva importància al Japó i a la resta del món. La projecció per a adults del thriller psicològic Perfect Blue, dirigit per Satoshi Kon, va posar punt i final a la 3a Mostra de Cinema Anime a Martorell.