Més de quaranta persones en situació d’atur assisteixen a l’inici del programa Recicla’t +45

379

El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa de l’Ajuntament de Martorell inicia amb una sessió informativa el procés de selecció dels participants del nou programa Recicla’t +45, programa d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys del municipi. El programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris i cofinançat pel Fons Social Europeu, oferirà durant 6 mesos orientació laboral, formació i acompanyament en la cerca activa de feina.

Aquest nou programa s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur i inscrites al servei Local d’Ocupació de Martorell que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements i competències, entre d’altres, per millorar així la seva ocupabilitat. El projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballa l’orientació, la formació i la intermediació laboral. A més, el programa posarà especial èmfasi en contactar i sensibilitzar el teixit empresarial sobre la necessitat de facilitar la inserció laboral de la població d’aquesta franja d’edat.

Accions Recicla’t +45
Recicla’t +45 s’inicia amb aquesta sessió informativa i un cop realitzada la selecció de participants amb entrevistes personals realitzades per les tècniques encarregades del programa, els participants seleccionats treballaran fins al mes de novembre per a millorar les seves competències professionals, rebran orientació laboral i formativa i aprendran a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina.

El programa preveu durant 6 mesos un itinerari de diferents accions: Tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina i l’apropament al Teixit empresarial del municipi.

Entre les accions formatives que es duran a terme, es treballaran competències de base, amb matèries com alfabetització i iniciació en castellà i català, tallers i formacions d’idiomes; competències tècniques com talleres d’alfabetització digital, ofimàtica bàsica, eines 2.0 i xarxes socials. També es treballaran competències transversals, tractant temàtiques com l’autoconeixement i la millora competencial, l’apoderament i l’autoestima, el treball en equip, la resolució de problemes, capacitat d’organització i gestió de la feina i del temps, l’adaptació al canvi, la capacitat de relació interpersonal i habilitats de comunicació; i tècniques de recerca activa de feina, com els canals ocupacionals, la millora de les competències TIC, el currículum vitae, cartes de presentació, entrevistes de selecció…etc.

Inscripcions
Les persones interessades encara poden optar a participar en el programa omplint el formulari preinscripció online o bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa (Camí del Riu s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01)