Més de setanta entitats locals organitzaran actes en benefici de La Marató d’aquest any

378

Més d’una setantena d’entitats ja s’han sumat al projecte de la Comissió Martorell amb els 25 anys de La Marató de TV3, que té com a objectiu aglutinar la solidaritat local amb aquesta iniciativa de la televisió catalana i recaptar 25.000 euros. Els impulsors del projecte continuen sumant suports de les entitats locals i també dels centres educatius de Martorell i d’empreses i comerços. Fins al moment ja hi ha programades més de 80 activitats i es preveu mobilitzar uns 600 voluntaris. La major part de les activitats es faran el dia 18 de desembre al carrer d’Anselm Clavé, que es convertirà en el carrer de La Marató. Però també hi haurà actes que es faran abans i després d’aquesta data en diferents indrets de Martorell i s’han començat a repartir 150 guardioles on la gent podrà fer els seus donatius.

La proposta, que va néixer just abans de l’estiu impulsada per l’Associació de Veïns del Pont del Diable i La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil, està rebent una allau d’adhesions d’entitats i centres educatius i té la col·laboració i el suport logístic de l’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació. Els objectius bàsics del projecte de la Comissió són implicar en l’organització d’activitats per recaptar fons per a La Marató el màxim possible d’entitats, ciutadans voluntaris, escoles i tot tipus de col·lectius; coordinar la participació de la societat martorellenca en una proposta potent i cohesionada; i recaptar 25.000 euros, 1.000 euros per cada any de La Marató.

Ahir dimarts, un centenar de persones, representants d’una cinquantena d’entitats martorellenques, van assistir a la reunió convocada per la Comissió a El Círcol, el Centre de Serveis a les Entitats, per informar-se de l’evolució del projecte i avançar en l’organització i la logística de les activitats que volen portar a terme. L’alcalde, Xavier Fonollosa, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, van acompanyar a la taula els membres de la comissió.

Fonollosa va agrair la iniciativa i implicació de les entitats: “aquesta és d’aquelles ocasions que et fan sentir molt orgullós del teu poble. Accions com aquesta són les que fan que nosaltres, com a servidors públics, estiguem molt satisfets”. L’alcalde va voler donar tot el protagonisme a la Comissió i les entitats, “l’Ajuntament som convidats de pedra, només intentem ajudar en el què podem. Estic seguríssim que anirà molt i molt bé”.

Del suport de l’Ajuntament de Martorell al projecte també en va parlar la regidora de Participació. Per Riera “per part nostra hem de posar-ho tot el més fàcil possible i més. Podeu comptar amb nosaltres per a tot el que convingui. Agrair-vos molt la vostra implicació i animar-vos que impliqueu a terceres persones, que us omplin aquesta guardiola”.

Martorell amb La Marató

La comissió organitzadora ha proposat a les entitats i col·lectius diversos que col·laborin amb la realització de múltiples activitats. Els organitzadors volen demostrar que Martorell és un poble solidari. Juanita Ponce, en representació de La Xarxa, apunta que “una de les activitats que ja ha començat a funcionar des d’ara és la distribució de 150 guardioles solidàries que ens han d’ajudar a assolir l’objectiu dels 25.000 euros. Martorell és un poble solidari i ho demostrarem”.

El carrer de La Marató

El plat fort del projecte és el carrer de La Marató, en què es convertirà el carrer d’Anselm Clavé, des de la plaça de les Hores i fins la plaça de les Germanes Maestre. Aquest espai estarà ple de propostes lúdiques i parades de les entitats, des de les 10 del matí fins a les 3 de la tarda. Una de les activitats prevista per a aquest dia, segons avança Isidre Ricart, de l’Associació de Veïns del Pont del Diable, és “crear un gran mosaic de 25 m2 amb 25 peces fetes per les escoles de Martorell, en commemoració dels 25 anys de La Marató”.

Marcador 3D i Tómbola amb 3.000 regals

A més del mosaic, es crearà un marcador en 3D per anar informant de l’evolució de la recaptació durant la jornada. Aquest marcador l’alimentarà el gruix de les més de 80 activitats que és previst que portin a terme les entitats des d’avui i fins al 18 de desembre. Seran dinars i sopars populars, activitats de Nadal, esdeveniments esportius, teatre, dansa, concerts, karaoke, desfilades de moda, tallers de manualitats, activitats infantils o parades de les entitats, entre d’altres. L’organització preveu també, com a un dels punts forts de la jornada del dia 18, una macro tómbola amb més de 3.000 regals donats per comerços, empreses i particulars de Martorell. El marcador 3D, ha estat creat pels artesans que col·laboren amb la cavalcada de Reis, i reprodueix el logotip dissenyat per al projecte. El marcador tindrà 25 peces, una per cada any de La Marató i per cada 1.000 euros recaptats.

Pàgina web i compte corrent

Les activitats que es programin quedaran recollides al web www.martorell25maratoTV3.cat. D’altra banda, s’obrirà un compte corrent per tal que les aportacions que fan habitualment els martorellencs directament al telèfon de La Marató de TV3 es vehiculin a nivell local.