Més d’un centenar de persones amb mobilitat reduïda reben atenció domiciliària

504

Més d’un centenar de persones de Martorell reben atenció domiciliària fruit de la carta de serveis per a la gent gran que s’ofereix des del departament de Benestar Social del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP). El servei l’ofereixen un seguit de treballadores familiars de l’empresa CLECE, que es dedica a millorar el benestar dels col·lectius més vulnerables.

Coincidint amb la Setmana de la gent gran de Martorell, professionals dels Serveis Socials Bàsics del PMSAP van exposar els serveis que s’ofereixen des del departament de Benestar Social. Un dels serveis més utilitzats és el de l’atenció domiciliària. Míriam Sancho, treballadora social de Serveis Socials Bàsics, assegura que “és un servei d’atenció personalitzat amb la regulació de la higiene personal i control de la medicació a més de la neteja de la llar i de la bugada mitjançant una treballadora familiar”.

En la sessió feta davant de pensionistes i gent gran de Martorell, un seguit de treballadores familiars van posar en pràctica diverses accions diàries en els domicilis. Sancho explica que “van fer unes maniobres pràctiques amb l’ús correcte del caminador, la higiene personal al llit, la transferència del llit a la cadira i a la inversa”.

Des de Serveis Socials Bàsics de Martorell s’ofereix aquest servei adreçat a persones que tinguin una manca de mobilitat i malalties associades. Són els professionals de Benestar Socials els qui determinen, en funció d’un informe, els serveis per als quals es poden acollir.