Més d’un miler de corredors inscrits a la 4a Cursa i Marxa Solidàries del Sagrat Cor

371

Diumenge 5 de juny tindrà lloc la 4a Cursa i Marxa Solidàries de Martorell Entre Tots per la Salut Mental, que promou l’Hospital Sagrat Cor. L’organització informa que les inscripcions estan tancades i que comptaran amb la participació de 1.138 corredors. Es disputaran tres proves: una cursa solidària de 10 km, una marxa solidària de 7,6 km i una marxa solidària de curta distància (1 km) destinada a interns del centre i a persones amb discapacitat intel·lectual amb problemes físics afegits.

L’objectiu principal és permetre que la ciutadania pugui accedir, novament, al recinte hospitalari i convisqui durant unes hores amb els usuaris. Una bona manera de conèixer la realitat del centre i comprovar que les persones amb trastorn mental tenen necessitats i vulnerabilitats, però també capacitat de conviure en societat.

És un esdeveniment solidari i sense ànim de lucre. Tots els beneficis de les inscripcions seran destinats, íntegrament, a la Fundació Benito Menni, dirigida per les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, que treballa per a garantir el dret a la salut mental als països més desafavorits i treballa en diferents programes relacionats amb la salut mental a l’estat espanyol.

L’esdeveniment començarà a les 8.30h i es demana a tots els participants, tant de la cursa com de la marxa, que aportin 1 kg d’aliment sòlid a l’hora de la recollida del dorsal. Tot l’aliment recollit serà recollit in situ per la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, qui s’encarregarà de fer la seva distribució segons les necessitats socials.