Més d’un miler de persones assisteix a la inauguració de la remodelació de la plaça del Blat

2914

Aquest diumenge al migdia s’ha inaugurat la plaça del Blat, situada al Torrent de Llops, després d’una reforma integral que incorpora nous elements. La festa d’inauguració ha comptat amb diferents actuacions per a tota la família i un esmorzar pels assistents.

La nova plaça inclou tres zones de jocs infantils separades per franja d’edat. Una primera zona pels més petits (de 0 a 3 anys) inclou un tobogan, gronxadors per nadons, molles i un sorral. L’àrea intermitja (de 3 a 6 anys) compta amb un espai multijoc i un altre gronxador. Per últim, l’espai destinat pels infants de més edat (de 6 a 12 anys) ofereix un element multijoc gran i més complet.

Més enllà dels espais infantils, la plaça del Blat incorpora també una pèrgola, noves zones verdes i enjardinades i bancs per seure. L’espai es troba situat al costat de la rambla de Les Bòbiles i amb aquesta renovació completa s’ha buscat integrar la plaça amb un dels espais públics més utilitzats del municipi. Per fer-ho s’ha buscat obrir l’espai i connectar d’aquesta manera els dos punts. A més, tal com apunta l’alcalde Xavier Fonollosa, la rambla de les Bòbiles estrena també nous tendals per a l’ombrejat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Serveis Urbans, Via Pública, Mobilitat i Afers Interdepartaments, Lluís Esteve, ha fet èmfasi en què aquesta inauguració, així com totes les altres reformes que es realitzen al municipi, són un treball col·lectiu entre els regidors i els veïns. “Tota aquesta legislatura estem fent un gran esforç de millora a la via pública amb l’objectiu que tothom en gaudeixi”. Esteve ha recordat que properament l’Ajuntament disposarà d’una app mòbil per poder tenir interacció directa en la millora de la via pública.

Aquesta reforma integral respon a les necessitats d’un barri que habita molts nens i nenes i que compta també amb un dels majors trànsits vianants del municipi. L’alcalde ha explicat que, quan es va plantejar la seva reforma, calia una repensada completa de tota la plaça, i això significava trobar la manera d’integrar-la dins del teixit urbà que suposa la rambla de les Bòbiles. “Hi havia una forta expertació, i els que han assistit a aquesta inauguració s’han mostrat satisfets de com ha quedat la plaça. És una feina que hem fet entre tots i que ens fa sentir orgullosos de ser de Martorell.”

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Encarna Ibàñez i la Marta Gila, dues veïnes de la plaça del Blat, han estat les encarregades de descobrir la placa inaugural del nou espai. Durant tot el matí hi ha hagut festa familiar a la zona amb esmorzar de coca i xocolata per a tots els assistents i dues actuacions: una exhibició del Martorell Gimnàstic Club i un fi de festa a càrrec de Pep López, que ha ofert un espectacle de música i animació infantil.