Més d’un miler de persones s’inscriuen a la III Cursa i marxa solidàries del Sagrat Cor

372

Diumenge 7 de juny se celebra la III edició de la Cursa i marxa solidàries Entre tots per la salut mental de l’Hospital Neuropsiquiàtric Sagrat Cor de Martorell. Les inscripcions han tancat amb més d’un miler de corredors apuntats. Els beneficis es destinaran als programes de salut mental de la Fundació Benito Menni.

Com a la darrera edició, celebraran tres proves esportives: una cursa solidària de 10 quilòmetres, una marxa solidària de 7,6 quilòmetres i una marxa solidària de curta distància d’un quilòmetre destinada a interns del centre i a persones amb discapacitat intel·lectual amb problemes físics afegits.

“El nostre objectiu principal és permetre que la societat pugui accedir, novament, al recinte hospitalari i convisqui durant unes hores amb els nostres usuaris. Creiem que és la millor manera de que la societat pugui conèixer la realitat i comprovar que els malalts mentals són persones amb certes necessitats i vulnerabilitats, però amb la capacitat de conviure en societat”, ha explicat Carles Márquez, organitzador de la cita esportiva.

Entre tots Per la Salut Mental és un esdeveniment solidari i per tant sense ànim de lucre. “Els beneficis de les inscripcions seran destinats, íntegrament, a la Fundació Benito Menni, dirigida per les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, que treballa per a garantir el dret a la salut mental als països més desafavorits i treballa en diferents programes relacionats amb la salut mental al nostre país”, ha explicat.

Solidaris amb altres col·lectius
Aquest any, novament, l’organització vol solidaritzar-se amb altres col·lectius també desafavorits i amb els que més pateixen els efectes de la crisis. “Per això, demanem a tots els participants, tant de la cursa com de la marxa, que aportin 1Kg d’aliment sòlid a l’hora de la recollida del dorsal. Tot l’aliment serà recollit in situ per la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, qui s’encarregarà de fer la seva distribució segons les necessitats socials”, ha insistit Márquez.

La III Cursa i marxa solidàries de Martorell Entre Tots per la Salut Mental se celebrarà el diumenge dia 7 de juny a partir de les 8.30h a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. El repartiment de dorsals es farà el mateix dia a les 7.15h.