Més d’una seixantena de carruatges i uns dos-cents animals festegen la festa dels Tres Tombs

397

Seixanta-tres carruatges i més de dos-cents animals entre cavalls, mules, matxos i ases van participar, ahir al matí, de la festa dels Tres Tombs a Martorell. La comitiva la va encapçalar els portadors de la bandera d’enguany, la família Roca Vives.

Una munió de persones van seguir, a peu de carrer, el pas de la comitiva de la festa que organitza els Amics de Sant Antoni Abat. Els animals participants van rebre la benedicció a càrrec de Mossèn Pere Corbera a la plaça de l’Església.

Anteriorment, més de dues-centes persones van participar en l’esmorzar traginer a l’entorn del Pont del Diable. Després del pas dels Tres Tombs, la Cobla Orquestra Montgrins va fer el concert vermut al Progrés i, a la tarda, el ball de gala.

Pregó de Martí Boada
La celebració de Sant Antoni Abat va començar dissabte amb el pregó a càrrec del geògraf Martí Boada. El presentador del programa ‘Boscos’, de TV3, va elogiar la festa dels Tres Tombs i va reivindicar a mantenir una celebració tan arrelada com aquesta. Entre els assistents al pregó es va repartir coca i moscatell. Abans del pregó hi va haver una ballada de sardanes a la plaça de la Vila amb la Cobla Vila d’Olesa.