Més estudiants que l’any passat a l’Aula d’Estudis de la Biblioteca

527
Aula d'Estudi
Aula d'Estudi

L’Aula d’Estudis, el servei de la Biblioteca Martorell que ofereix un espai per a estudiar i preparar exàmens fora de l’horari habitual de l’equipament, va augmentar usuaris un 53% aquest gener respecte l’any anterior i va assolir els 517. El servei ha estat disponible quatre setmanes, facilitant als estudiants, principalment universitaris, l’opció de preparar els exàmens en un espai silenciós i equipat. La propera edició serà del 14 de maig al 22 de juny.

Els 517 usuaris d’enguany són 179 més que en el mateix període de l’any passat, comptant únicament els que n’han fet ús durant la seva franja horària exclusiva: de 20.30 a 23.00h. La directora de la Biblioteca, Mercè Parera, diu que “estem molt satisfets per l’increment, que és prou important i que demostra que l’Aula d’Estudis es va consolidant”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Confort, silenci, lluminositat, climatització, material de consulta, xarxa wi-fi gratuïta i il·limitada, i aules per treballar en grup o individualment, són alguns dels seus reclams. De fet, explica Parera que “la gent ja pregunta dies abans per la seva obertura, perquè hi ha una necessitat de disposar d’un espai tranquil per estudiar, i la gent en fa un molt bon ús”.

Més estudiants els dilluns de mitjans de mes

L’Aula ha romàs oberta 20 dies, de dilluns a divendres entre el 8 de gener i el 3 de febrer. La segona i tercera setmanes -del 15 al 19 i del 22 al 26 de gener- han sigut les de major afluència, amb 150 i 152 visitants, respectivament, i la mitjana setmanal d’aquesta edició ha ascendit a 129,25 usuaris -84,5 l’any passat-.

Per dies de la setmana, “sembla que la gent la comença amb embranzida, ja que els dilluns són el dia més concorregut amb 162 visitants, per 119 els dimecres, 97 els dijous, 94 els dimarts i tan sols 45 els divendres”, explica Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Les dates de la propera Aula d’Estudis de maig i juny

La directora de la Biblioteca destaca que “intentem adaptar les dates de l’Aula d’Estudis al període en el que tenen lloc la majoria dels exàmens, tot i que no sempre és fàcil coincidir”. De cara al segon torn anual –maig i juny- avança que “les dates seran del 14 de maig al 22 de juny. Per tant, romandrà oberta un total de 5 setmanes”.