Més i millors continguts a la Viquipèdia referents al filòsof Francesc Pujols

269
Viquimarató de Francesc Pujols
Viquimarató de Francesc Pujols

El cicle d’activitats ‘Redescobrint Pujols’, que es duu a terme durant tot l’any 2019, ha continuat aquest dijous a la tarda a la Biblioteca Martorell amb una Viquimarató. Els voluntaris s’han reunit a l’equipament com a punt de partida per començar a reestructurar, modificar i ampliar les entrades i textos de la Viquipèdia que fan referència al filòsof martorellenc Francesc Pujols.

La finalitat d’aquesta acció és ampliar l’àmbit de coneixement de la vida, obra i pensament pujolsià a Internet. Els viquipedistes tenen previst anar incrementant el nombre d’apartats que conté l’entrada del filòsof, afegint-ne un sobre l’obra, els homenatges i la influència pujolsiana en la cultura popular. També preveuen noves entrades sobre conceptes filosòfics molt relacionats amb Pujols com ara la sumpèctica, hiparxiologia, pantologia o concepte general de ciència catalana; ampliar continguts a la Wiquipedia en castellà i establir enllaços amb entrades d’altres personatges populars del moment amb qui el filòsof va establir relació.

Viquipedia. Francesc PujolsMax Pérez, un dels comissaris del ‘Redescobrint Pujols’, comenta que, prèviament, els viquipedistes han “consultat la documentació existent per veure quins errors hi ha i esmenar-los”. A la Biblioteca, han reunit tots els llibres disponibles sobre Francesc Pujols, han consultat la documentació i han començat a lincar l’article amb entrades de Carles Riba, Pompeu Fabra i d’altres personatges que van estar relacionats amb ell.

Max Pérez, comissari de 'Redescobrint Pujols'

Pérez reconeix que, malgrat que la Viquipèdia té mala anomenada en alguns sectors acadèmics, “és una eina imprescindible avui en dia, perquè hi entra tothom i creiem que és bona per fer un primer contacte amb l’autor i la seva obra”.

Max Pérez, comissari de 'Redescobrint Pujols'

Aquesta és la darrera activitat programada del cicle abans de l’estiu. El ‘Redescobrint Pujols’ tornarà al setembre amb noves propostes.