Miguel Muñoz s’adjudica el II Torneig del Club Escacs Escac i Mat amb rècord de participants

564

L’espanyol Miguel Muñoz (CE Montcada) ha estat el guanyador de la segona edició del Torneig d’escacs actius del Club Escacs Escac Mat, de Martorell, vàlid per al circuit català d’oberts internacionals que ha tingut lloc aquest diumenge a l’antiga Biblioteca del Centre Cultural. Més d’una quarantena de practicants han participat en un torneig que ha comptat amb una àmplia representació de joves.

La competició s’ha fet a través d’eliminatòria directa en nou rondes eliminatòries i sota la direcció de l’àrbitre serà Miquel Fernández-Díaz Mascort. Durant més de deu hores ha tingut lloc les diferents competicions dividides per categories.

Miguel Muñoz (CE Montcada), ha estat el campió del torneig, seguit de l’italià Vocaduro Danielle (CE Mollet), i el cubà Alarcón Casellas (CE Torà). El millor classificat en la categoria de veterans ha estat Antonio Fàbregas (veterans). Ariadna Muelas (sub-10); Pau Ramírez (sub-12); Marc Manel Berenguer (sub-14) i Xavier Povill (sub-16).

El II Torneig d’escacs actius del CE Escac Mat compta amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, la Generalitat de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. En l’acte de lliurament de premis han assistit els regidors de govern: Núria Canal, Josep Casasayas, Sergi Corral i Albert Claramunt.

Una entitat de creació recent

El Club Escacs Escac Mat és una entitat que té dos anys de vida creada per Joaquín Lacasta, Francisco Uviedo i Daniel Canals. El club, amb seu al local 3 del Passatge Puig del Ravell 6-8, busca el reclam de joves practicants als escacs. Lacambra diu que “cada setmana fem quatre sessions de formació per a joves perquè, a la llarga, són el futur de l’entitat”.

A més disposen d’un equip en competició que acumula dos ascensos consecutius a la Lliga Catalana. Aquest curs passat, el CE Escac Mat va assolir l’ascens a Primera Divisió. “En dos anys hem passat de Tercera a Primera i el repte que tenim de cara a l’any vinent és pujar a Preferent”, apunta el president. Actualment l’entitat compta amb una plantilla de trentena escaquistes.