Minut de silenci davant l’Ajuntament per les víctimes dels atemptats de París

344

Prop d’una cinquantena de persones s’han aplegat, aquest vespre, a la plaça de la Vila per condemnar els atemptats de dissabte a París que van provocar la mort de 129 persones i 99 ferits greus confirmats per la policia. L’alcalde Xavier Fonollosa ha llegit una declaració institucional de rebuig als atacs terroristes.

Martorell ha expressat el seu condol al poble francès pels execrables atemptats terroristes soferts divendres a París amb un minut de silenci. En la lectura de la declaració institucional, Fonollosa ha dit que “l’Ajuntament s’oposa tot atac a la vida humana i a la llibertat d’expressió, a qualsevol estratègia de fracturar la societat i de confrontar les persones per cap religió. Considerem irrenunciables el dret a la vida i el valor de la convivència per sobre de les diferències”.

Els pitjors atemptats de la història de França

París va patir, divendres a la nit, una cadena d’atemptats amb arma de foc i explosius simultanis en sis localitzacions al desè i onzè districtes de la ciutat. Hi ha 129 morts i 99 ferits greus confirmats per la policia. Un dels atemptats ha estat a les terrasses dels restaurants Le Carrillon i Petite Cambodge, també a la sala de concerts Le Bataclan i prop de l’estadi de futbol on s’estava disputant un partit entre les seleccions d’Alemanya i França.

Almenys 8 dels assaltants de la cadena d’atacs haurien mort sense que se sàpiga quants eren en total. 7 dels terroristes haurien mort fent explotar els cinturons bomba que portaven, 3 a la sala Bataclan, 3 més als volts de l’estadi de futbol i un altre hauria estat abatut per la policia dins de la sala de festes Bataclan, segons les primeres investigacions.