Minut de silenci per les víctimes de l’accident de l’avió de Germanwings als Alps

417

Mig centenar de persones s’han reunit aquest dimecres a les dotze del migdia davant la Casa de la Vila per fer un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’accident de l’avió de la companyia alemanya Germanwings, que va estavellar-se ahir als Alps francesos mentre feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf amb 150 persones a bord.

A la concentració silenciosa en memòria de les víctimes de l’accident hi han assistit la regidora d’Ensenyament, Benestar Social i Salut, Mercè Morera, i la regidora de Comerç, Turisme i Patrimoni Històric, Maria Hinojo, entre d’altres treballadors de l’Ajuntament i veïns del poble.

Tres dies de dol

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat un decret declarant tres dies de dol a tot Catalunya, del 25 al 27 de març. Durant aquest període se suspendrà la celebració de recepcions i actes oficials, i les banderes onejaran a mig pal en tots els edificis i dependències de la Generalitat, així com a les corporacions públiques catalanes.

L’avió de la companyia Germanwings va desaparèixer dels radars a la regió dels Alps de l’Alta Provença i es va estavellar prop de la localitat de Barcelonnette. L’avió feia el trajecte entre Barcelona i Dusseldorf amb 150 persones a bord (144 passatgers i sis membres de la tripulació).

El Govern de la Generalitat va fer seguiment dels fets. Es va habilitar a l’aeroport del Prat una sala d’atenció als familiars de les víctimes a la Terminal 2, on el Govern va enviar un equip de metges i psicòlegs.