Missa, concert i coca de codony per commemorar la Festa de la Verge del Tíscar

884
Festa del Tíscar a la capella de Sant Joan
Festa del Tíscar a la capella de Sant Joan

L’associació de veïns del Pont del Diable va celebrar aquest diumenge al matí una festa en honor a la Verge del Tíscar. Va ser amb una missa a la capella de Sant Joan, un concert de Nina Cintas i el repartiment de la tradicional coca de codony. Fa ja 25 anys que el barri va recuperar la celebració d’una festa originària de mitjans del segle XVIII.

Mossèn Francesc Tirado va oficiar la Missa Solemne en honor a Sant Martí de Porres i a la Mare de Déu de Tíscar. Aquesta darrera compta amb una imatge a la capella de Sant Joan, obsequi que va fer la Cofradia de Nuestra Señora del Tíscar de Quesada (Jaén) a l’associació de veïns del Pont del Diable arran d’una visita feta a aquesta localitat andalusa l’any 1996.

El vicepresident de l’associació de veïns, Joan Puiggròs, destacava aquest fet esdevingut fa 25 anys i que ha implicat per al barri la recuperació d’una tradició que arrenca de mitjans del segle XVIII, quan un soldat de Quesada, que era molt devot de la verge, es va guarir a Martorell de les ferides rebudes a la Guerra del Francès.

Joan Puiggròs, vicepresident de l'AV Pont del Diable

Festa del Tíscar a la capella de Sant Joan

Concert de Nina Cintas

Tot seguit, la música i cantant martorellenca Nina Cintas va oferir un concert acústic. Ella mateixa explicava que “es composa de 10 peces i per primer cop actuaré a duo amb el Pol Fortuny al violí”. Cintas va començar a fer cançons als 14 anys i des d’aleshores la música ha entrat a formar part de la seva vida. Actualment estudia el Batxillerat Escènic Musical i va a classes de bateria, cant i guitarra a l’Escola de Música.

El concert és el preàmbul d’un disc que portarà per títol Tartaglia, un compendi de 10 cançons que ha enregistrat aquest passat estiu i que contenen “temes una mica gitanos i flamencs, però també pop”.

Nina Cintas, cantant

Després del concert es va repartir entre la concurrència la coca del Tíscar, recepta recuperada per l’historiador Ferran Balanza i que elabora el pastisser Ramon Artigues.