El Nadalem, cicle d’activitats que organitzen l’Ajuntament i les entitats culturals de Martorell per celebrar el Nadal, ha finalitzat deixant un bon sabor de boca als seus organitzadors quant a participació. La programació va arrencar el 14 de desembre i durant tres setmanes ha inclòs actes diaris fins el diumenge 6 de gener. La Cavalcada de Reis, l’espectacle de La Fura dels Baus i La Màgia del Nadal han estat alguns dels més seguits.

La Cavalcada de Reis de dissabte ha estat l’activitat més participada del Nadalem, amb milers de persones veient-la pels carrers. El regidor de Cultura, Sergi Corral, ha passat balanç i ha agraït la feina feta pel Patronat de la Cavalcada. “Cal felicitar totes aquelles persones que en formen part, ja que els 365 dies de l’any treballen molt dur i amb molta il·lusió perquè tot s’esdevingui bé”, ha dit. Per Corral, “va ser molt lluïda i amb molta gent seguint-la, sobretot al pont del Diable, a la plaça de la Vila i a la rambla de Les Bòbiles”.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l'Ajuntament de Martorell

La 12a edició de La Màgia del Nadal, el cicle d’espectacles de màgia i humor al Centre Cultural, també ha tingut molta acceptació, amb prop de 800 espectadors en les sis representacions. El regidor ha destacat que “incloem aquests actes en dates que els nens i nenes no van a escola i els oferim, a ells i a les seves famílies, una programació de màgia i espectacle que han acollit prou bé”.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l'Ajuntament de Martorell

Corral també s’ha referit als 800 espectadors que van anar al workshow de La Fura dels Baus del 20 de desembre a Ca n’Oliveras. Altres actes molt seguits han sigut els Pastufets d’El Foment i les 12 campanades de Cap d’Any a la plaça de les Hores -400 persones en cadascuna-, el pessebre vivent de La Mercè o les concorregudes fires de Nadal de les associacions de comerciants.

Per tot plegat, la valoració que fa Corral és molt satisfactòria. “En aquestes tres setmanes de Nadalem hi ha hagut una gran participació de la gent de Martorell, fet habitual sempre que la població acull actes culturals i tradicionals”, ha indicat.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l'Ajuntament de Martorell

El Nadalem 2018-19 ha programat 55 activitats diferents: concerts, teatre tradicional, marató de contes, espectacles de màgia, cinema, exposicions, festes, fires, ludoteques i cercaviles, entre d’altres. Amb l’excepció del dia de Nadal, tota la resta de dates han inclòs un mínim d’una activitat diària.