Mónica Mendoza explica eines de negociació en contextos difícils a emprenedors i empreses del territori

579
Xerrada 'Com negociar en contextos difícils', al Molí Empresa
Xerrada 'Com negociar en contextos difícils', al Molí Empresa

Una quinzena d’emprenedors i representants d’empreses van participar dimecres en el taller ‘Com negociar en contextos difícils’ a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell. L’activitat va anar a càrrec de l’experta en vendes i negociació Mónica Mendoza. L’objectiu era posar sobre la taula un seguit d’eines per poder negociar amb una altra part en una situació de desavantatge.

‘Com negociar en contextos difícils’ s’emmarcava en el recull d’activitats de suport al teixit empresarial de la Diputació de Barcelona, programada en col·laboració amb els ajuntaments del Baix Llobregat Nord, entre ells, Martorell. El taller era de caràcter pràctic i tenia una durada de 4 hores, en les que Mónica Mendoza va treballar amb els assistents les tècniques de negociació.

Amb l’objectiu que els participants es posessin a la pell d’una negociació, es va exposar un cas pràctic amb una dinàmica de grup, per tractar de primera mà les principals dificultats de conduir una negociació, i es van proposar 5 tècniques per tal de tancar-la. Segons Mendoza, “en negociació el que primer has de treballar és aconseguir que l’altra part tingui interès en arribar a un acord amb tu”.

Durant la formació es van tractar diferents temes com ara què es considera una negociació difícil, quines són les habilitats d’un bon negociador, les tàctiques de pressió més utilitzades i les pautes de la negociació. Els assistents a aquesta formació van valorar molt positivament els coneixements aportats en aquesta acció per la formadora, com a professional de les vendes i negociacions.

Properes Accions formatives

El Molí Empresa ja té previst un calendari amb les properes accions formatives, programades als diferents municipis i adreçades a persones emprenedores i empreses. A Martorell se’n duran a terme 3: ‘Coneix els requisits legals i fiscals de la venda on-line -els dies 13 i 20 de juliol, de 10.00 a 13.00h-; ‘Introducció a les patents i marques per a autònoms, pimes i emprenedors’ -28 de setembre, de 10.00 a 13.00h- i ‘Lideratge visual’ -dies 11, 18 i 25 d’octubre, de 09.30 a 13.30h-.

A Olesa de Montserrat se’n farà un que porta per títol ‘Com elaborar un pla de promoció i difusió del meu negoci?’ -dies 8 i 10 d’octubre, de 10.00 a 14.00h-; a Abrera, ‘El viatge emocional d’emprendre. Mapa del que sentim en cada fase del procés d’emprendre’ -10 i 11 d’octubre, de 09.00 a 13.00h-; a Sant Andreu de la Barca, el curs ‘Millorar la gestió per reduir despeses’ -16 i 23 d’octubre, de 09.30h a 13.30h- i a Castellví de Rosanes, ‘Gestió financera i negociació bancària, avui’ -17 i 24 d’octubre, de 09:00h a 13:00h-.

Per participar en les accions formatives és imprescindible fer inscripció prèvia omplint el formulari de l’activitat corresponent al web Molí Empresa.