Montse Font immortalitza una papallona paó i guanya el 29è Concurs de Fotografia de l’AEM

1423
Fotografia guanyadora del 29è Concurs de Fotografia de l'AEM: Papallona volar, somiar i viure cada instant de vida...

La martorellenca Montse Font s’ha fet amb el primer premi del 29è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura de l’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM). La seva imatge, titulada Papallona: volar, somiar i viure cada instant de vida.. és la que ha tingut més vots del jurat popular. Jordi Boladeras amb Abans de la tempesta i Francesc Lozano amb Pedraforca màgic han estat segon i tercer, respectivament.

La imatge guanyadora a la categoria general mostra una papallona paó de dia (Inachis io) amb les ales esteses, feta el passat estiu en un paratge de la Vall d’en Bas, a la Garrotxa. Amb 21 vots en línia del jurat popular, obté el premi de 250 euros en material fotogràfic a Fotoprix Martorell.

Font explica que és “la que més em va agradar de les moltes fotografies de papallones que vaig fer en una zona per on caminàvem aquest estiu, i on n’estava ple” i reconeix que “costa molt fer una fotografia a una papallona amb les ales obertes i que tingui tantes coloraines com aquesta”.

Montse Font, guanyadora del primer premi del Concurs

La Montse ja va participar l’any passat al Concurs i explica que és una apassionada de fer fotografies, sobretot de muntanya. A més, com a martorellenca, diu que “és molt bonic participar en aquest Concurs, perquè és una tradició de fa molts anys a Martorell i crec que s’ha de mantenir. Per això hi col·laboro”.

Montse Font, guanyadora del primer premi del Concurs

De fet, la segona fotografia més votada també va ser seva: ‘Postal d’estiu, camp, vida’ -20 vots-, però les bases del Concurs atribueixen un sol premi per concursant, donat el caràcter popular del certamen. Així, el segon premi ha recalat en Jordi Boladeras i ‘Abans de la tempesta’, que mostra un cel ple de núvols molt grisos. Ha sumat 10 vots, que li fan guanyar una motxilla, un aïllant i un val de 50 euros a l’establiment Base Sayas.

El tercer premi, amb 8 vots, ha estat per Francesc J. Lozano Espinar amb ‘Pedraforca màgic’, una vista presa des del sud, en què la mítica muntanya és travessada per un raig de llum de capvespre. Obtindrà un val de 50 euros a l’establiment Bio Bio Espai Natural.

‘Abans de la tempesta’, segon premi del 29è Concurs de Fotografia de l’AEM

 

‘Pedraforca màgic’, tercer premi al 29è Concurs de Fotografia de l’AEM

A la categoria de sortides de l’AEM, el guanyador ha estat Joan Francesc Velasco Enrique amb Colla, una imatge en la que apareixen en filera els membres del grup d’iniciació de l’entitat durant una sortida. Velasco s’enduu un pòster en paper fotogràfic muntat sobre foam de 50×100 cm a Còpies Martorell.

En la primera edició exclusivament en línia del Concurs, a causa de la pandèmia, s’han registrat 193 vots. Aquest dijous, l’AEM va celebrar al seu local del Pavelló el sorteig, entre totes les persones que van participar en les votacions, d’un kit excursionista -samarreta, pals i mitjons tècnics-. El premi se l’emporta Roger Gómez Sancho.