Montserrat Carulla, la gran dama del teatre català, anunciarà el pregó de la Festa Major

876

Divendres 12 d’agost, a les 19.15h, l’actriu Montserrat Carulla, serà l’encarregada d’anunciar el pregó de la Festa Major de Martorell. A les 22.00h, a la pista jardí d’El Progrés, oferirà l’espectacle La música de les paraules, una lectura dramatitzada de textos propis i de diversos autors amb música en directe.

Montserrat Carulla va començar a treballar en el teatre professional amb Soparem a casa, El fiscal Recasens i l’adaptació de Romeo i Montserrat carullaJulieta de Josep Maria de Sagarra. Ha participat en nombroses obres de teatre, en films i en algunes sèries de televisió, com Secrets de família (1995), Dones d’aigua (1997) o El cor de la ciutat (2000) de TV3 o Hospital Central de Telecinco.

L’any 1992 va ser guardonada amb el Premi Margarida Xirgu. El 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1999 la Medalla d’Or al Mèrit Artístic. També és medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya l’any 2008. El colofó de guardons al mèrit artístic el va rebre a la Gala Gaudí, celebrada el 3 de febrer del 2013 a Barcelona, on va ser guardonada amb el Premi Gaudí d’Honor per la seva trajectòria artística.

Fora de l’àmbit professional, manté una forta implicació amb el moviment independentista català, que recolza mitjançant xerrades a diferents actes públics d’entitats com l’Assemblea Nacional Catalana.

Què podem esperar d’aquest pregó?
Un pregó és una sorpresa fins l’últim moment. No et vull avançar res, però parlaré del país, de la Independència i de les desigualtats socials. Espero que els martorellencs hem rebin amb el mateix carinyo que els hi tinc jo. En general, estimo totes les poblacions catalanes, perquè m’estimo la gent i sóc corresposta.

A les 22.00h, a la pista jardí d’El Progrés, oferirà l’espectacle ‘La música de les paraules’, una lectura dramatitzada de textos propis i de diversos autors amb música en directe.Cn4nr9rwaaa9hwz

És un espectacle intimista, tendre i divertit alhora, en què faig un repàs per la meva vida familiar, per la meva trajectòria professional, per la dura decisió d’abandonar el teatre, i pel meu ferm i renovat compromís amb Catalunya. A tot arreu on he fet l’espectacle, la gent surt contenta, pensativa i reflexiva.

Quin és el secret per seguir així d’activa als seus 85 any?
No deixo dormir el cervell. La manera de tenir-lo despert és no asseure’s al sofà per veure la televisió i res més, sinó utilitzar-lo per a altres coses. Hi ha molta gent que ens necessita, ens necessitem els uns als altres. Això t’ajuda a viure i a tirar endavant.

Va començar a fer teatre als anys 40. Quins moments de la seva trajectòria professional recorda amb més afecte?
Tots, no et puc concretar, però podria dir-te que vaig ser molt feliç fent La reina de la bellesa de Leenane o El Pigmalió. Totes les obres les he fet perquè m’han agradat i perquè he estat d’acord amb el que deien. Tot el que m’han ofert ha estat fantàstic i ho he fet amb la mateixa devoció i entrega. Gaudeixo tant amb la meva professió que sovint dic que la faria sense cobrar.

La seva trajectòria professional ha estat reconeguda amb el Gaudí d’Honor, la Creu de Sant Jordi o la medalla d’or de la Generalitat. Què ha suposat per vostè aquests reconeixements?Montserrat Carulla
Per mi ha estat molt important perquè no només han estat les entitats les que m’han ofert aquests guardons, sinó moltes vegades ha estat el mateix públic i això hem fa feliç. Crec que he fet una trajectòria honesta, amb entrega, amor a la feina i consideració amb la gent que m’envolta.

Li agrada que li diguin la gran dama del teatre català?
No, ja saps que no (riu). Sempre dic que sóc una treballadora més del teatre.

Quins projectes de futur té?
Els que vagin sorgint. Vaig dir que no faria més teatre, però que seguiria fent televisió i cinema. Sempre que surti un projecte que m’engresqui el faré.