MoonWine incorpora els cellers Finca Parera i Carlania per consolidar l’exportació de vins

576

MoonWine, l’empresa exportadora de vins amb seu a Martorell, ha incorporat dos cellers més al seu portafoli: Finca Parera (DO Penedès) i Carlania Celler (DO Conca de Barberà), tots dos amb certificació ecològica (CCPAE) i amb vocació clara pel treball amb les varietats autòctones com són sumoll i xarel·lo al Penedès i la Trepat a la Conca.

Pere Flores, copropietari de MoonWine, explica que “Finca Parera és un projecte jove però ja experimentat que està sent una punta de llança en la viticultura i enologia biodinàmica al Penedès amb la qual obtindrà la certificació Demeter en la propera anyada, sent un dels pocs cellers a Catalunya en tenir-la”.

El segon celler que forma part de les propostes de Moonwine és Carlania: “buscàvem un projecte on la Trepat estigues ben treballada però també amb altres aspectes bàsics per nosaltres com són: vinyes familiars treballades per la generació actual, filosofia d’acompanyament i mínima intervenció a la vinya i en els vins, a més de visió de treball en equip per afrontar un repte tan ambiciós com el d’exportar”, apunta Flores.

Objectiu: Exportar 80% de vins catalans
L’objectiu de MoonWine és, a hores d’ara, exportar en un 80% de vins catalans i convertir-se, pas a pas, en el que es va fixar en els seus inicis, en 2011, ser “embaixadors del vi català” identificant-se amb varietats autòctones (algunes úniques al món) i cellers molt singulars. Actualment MoonWine treballa amb Orto Vins (D.O Montsant), Celler Ripoll Sans-Cal Batllet (D.O.Qa Priorat), Clos Lentiscus (D.O Penedès), Vins del Tros (D.O Terra Alta) i Vins de Taller (Empordà).

“Tenim més potencial del que nosaltres mateixos ens imaginem, però necessitem idees clares, coneixement i mètode per competir en un sector que internacionalment es molt competitiu”, apunta Albert Díez, copropietari de MoonWine. Sota el lema “Indigenous grapes, global wines” l’exportadora catalana ja està present en 21 països i amb l’objectiu de seguir ampliant mercats.