Mor Antoni Vicente, l’entrenador que va portar l’antiga UE Martorell a la Preferent de futbol

1498

El Club de Futbol Martorell ha comunicat a través del seu web la mort, la passada matinada, d’Antoni Vicente Cebrián, qui va ser entrenador de l’antiga Unió Esportiva Martorell durant tres temporades (1997-2001). Nascut a Gelida el 1955 i veí de Vilafranca del Penedès, Vicente va marcar una etapa històrica del futbol local. El seu equip es va convertir en el primer que ascendia a la categoria més alta assolida fins aleshores, la Regional Preferent (graó intermedi entre Primera Catalana i Primera Regional).

Després d’una llarga etapa a les banquetes de diferents equips de l’Alt Penedès, Vicente es va incorporar a la UE Martorell l’estiu de 1997. El seu debut com a entrenador del conjunt martorellenc va ser a Callús (1-1). Després de dues temporades intentant l’ascens a Preferent, l’èxit va arribar a la 1999-2000. La UE Martorell va proclamar-se campiona de Primera Regional el 21 de maig de l’any 2000 després d’un empat a casa davant la Joventut Prat (0-0).

L’etapa de Vicente a Martorell va coincidir amb la presència dels dos clubs de la ciutat -la Unió Esportiva i l’Sporting- en les mateixes categories i es va viure un moment apassionant amb la disputa de diversos derbis. A finals de febrer de 2001 va ser cessat pels mals resultats i el va rellevar la seva mà dreta, Josep Maria Profitós.

Des de l’entitat blanc-i-vermella s’ha volgut destacar que, a banda dels resultats esportius, a Vicente se’l recordarà per ser un entrenador que tenia com a principal reclam amb els jugadors l’amistat i els valors. El club considera que va ser un tècnic proper i molt familiar, una persona molt estimada que va deixar una empremta molt profunda entre la majoria de futbolistes amb qui va compartir vestidor. Alguns d’ells ja ho han expressat en les xarxes socials.

L’enterrament d’Antoni Vicente tindrà lloc aquest dimarts 27 de febrer (16.30h) a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès.