Mor Jordi Del Amo, president del CB La Mercè les dues darreres dècades

1385

El president del Club Bàsquet La Mercè ha mort aquesta matinada als 62 anys i deixa el club orfe, al capdavant del club les últimes 23 temporades. Els motius de la mort encara no estan confirmats i els determinarà l’autòpsia del cos. Del Amo va aterrar al club a través dels seus fills, Marc i Laura, que van iniciar-se en el bàsquet a l’escola. Joan Jorba i Manel Batllevell el van precedir com a presidents d’un club que ha fomentat l’esport base des del pati del centre.

Al capdavant del club, va consolidar el torneig mini bàsquet que se celebra el mes de setembre, abans de l’inici de la competició regular, i que el 2020 assolirà la seva 25a edició. Però a més va fer possible el trasllat de la majoria d’equips a les Instal·lacions Esportives Municipals i al Pavelló Esportiu Municipal des de les darreres temporades. Ell mateix parlava de les diferències entre celebrar el torneig al pati de l’escola i fer-ho al Pavelló Esportiu Municipal.

Jordi Del Amo, president CB La Mercè

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Gerard Mimó, ha transmès el condol a la família del CB La Mercè i ha destacat la tristesa que es viu l’esport local.

Gerard Mimó, regidor Esports

L’actual presidenta del CB Martorell, Laura Amat, també ha tingut unes paraules per Del Amo, amb qui va coincidir les últimes tres temporades com a dirigent del club blau.

Laura Amat, presidenta CB Martorell

Qui també va conviure amb ell, primer com a amics de colla i més tard com a presidents dels clubs, va ser Miquel Fusalba, qui va precedir Amat al capdavant del CB Martorell. Fusalba en destaca la seva capacitat de col·laborar per fer créixer el bàsquet local.

Miquel Fusalba, ex president CB Martorell

De la seva banda, la directora de l’Escola La Mercè, Montse Font, ha posat en relleu la seva figura en promocionar el bàsquet a l’escola i l’esforç per fer-lo créixer.

Montse Font, directora Escola La Mercè

Del Amo va viure els últims campionats de Catalunya de les categories cadet i júnior masculí de nivell A, el campionat de lliga de l’infantil femení de fa dos cursos i el creixement de les escoles de bàsquet. Actualment, l’equip suma vuit equips de competició i tres escoles de bàsquet en diferents centre educatius de Martorell. Raúl Martínez, qui va coincidir amb Del Amo durant pràcticament tota la seva carrera com a president, n’és el director esportiu.