Mor Josep Abante, expresident durant sis anys de la Penya Blanc-Blava de Martorell

1564

Josep Manuel Abante Vallès (1932) ha mort aquesta matinada als 86 anys. Qui va ser president de la Penya Blanc-Blava de Martorell, va deixar la presidència de l’entitat fa prop de dos anys, tot i que seguia vinculat de manera activa. També va ser un dels primers socis de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM).

Abante va arribar a Martorell quan tenia uns 3 anys, va fer la seva vida als carrers martorellencs. Veí del barri Verge del Carme, va establir el seu negoci prop d’allà, a l’avinguda Germans Martí, on va instal·lar-hi un taller de reparació d’automòbils. Estava casat amb la filla predilecta de Martorell i presidenta de la junta local de l’associació Catalunya Contra el Càncer, Montserrat Campmany, amb qui va tenir dos fills.

En les dues entitats de les quals en va formar part va deixar-hi la seva emprempta. A la Penya Blanc-i-Blava de Martorell va ser president des de l’any 2010 fins el 2016. Va substituir Xavier Alayo al capdavant de la PBB Martorell. El 2015, sota el seu mandat, va celebrar-se el 50è aniversari de la penya, un acte en què el president del RCD Espanyol aquella temporada, Joan Collet, va acompanyar els pericos martorellencs.

L’actual secretària de la penya, Cristina Pérez, i presidenta des de l’any 2001 fins el 2008, destaca el caràcter emprenedor d’Abante i la petjada que va deixar a l’entitat. Ara, diu, es duen a terme activitats que el mateix Abante va engegar.

Cristina Pérez, secretària Penya Blanc-Blava

Abante va cedir la presidència a Tomás Sánchez, tot i que va seguir molt lligat al món blanc-i-blau local. A més, era un dels tertulians habituals de l’espai Força Penyes, al programa Radioesport de Ràdio Martorell.

Amant de les motos

L’univers de les motos clàssiques i antigues va ser una de les altres passions d’Abante. Com a un dels primers socis de l’AMCAM (Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell), Abante va formar-hi part, fins fa molts pocs mesos de manera activa. El model de MV Augusta era el seu preferit i, fins i tot, va ser-ne distribuïdor d’aquest model en la dècada dels anys 60 a Martorell.

A més, va ser el protagonista del cartell  dels actes que l’entitat va dur a terme la diada de l’11 de setembre d’ara fa 6 anys. I va ser-ho amb el model MV Augusta que conduïa en les sortides que duïa a terme amb l’AMCAM.

Josep Abante serà a partir d’aquesta tarda al Tanatori de Pomfusa de Martorell. El funeral se celebrarà demà a la Parròquia de Santa Maria de Martorell (16.00h).