Mossèn Manuel Roig beneeix els vehicles de motor en la festa de sant Cristòfol

420

Quaranta vehicles i motocicletes han rebut la benedicció del mossèn Manuel Roig en l’acte culminant de la IV Diada de Sant Cristòfol, aquest diumenge. El bon temps ha consolidat una cita que l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues, Els Mussols i Clàssic Vespa va recuperar ara fa quatre anys. L’esmorzar i la ruta han encetat la matinal.

Turismes antics i moderns, motos de tot tipus i tractors han circulat davant la plaça de l’Església per rebre l’aigua beneïda a càrrec de Mossèn Manuel Roig, tot just després d’haver compartit una ruta des de Martorell i la carretera de les Carpes, i que també ha passat per Ullastrell i Terrassa, i un esmorzar de germanor a Ca n’Oliveras.

En l’acte hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Via Pública i Serveis Urbans, Lluís Esteve i la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.

Aquesta benedicció de Sant Cristòfol se celebra des de fa quatre anys, fruit de “l’esforç de l’AMCAM de recuperar una tradició amb molta solera a Martorell, que però per diverses raons va quedar interrompuda durant uns quaranta anys”, tal i com explica el president del club, Mario Céspedes.

L’AMCAM adquireix una moto històrica, que presentarà al setembre
L’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell tanca cicle d’activitats fins setembre, moment en el qual prepara l’exposició de fotografies del 10 de setembre a l’Enrajolada. Aquest any, però, la cita tindrà una gran novetat, segons explica Céspedes: “l’AMCAM ha fet un gran esforç econòmic per recuperar una moto BSA de 1921 d’una família de Martorell i que, durant l’entrada de les tropes nacionals durant la Guerra, va quedar amagada en un cup durant més de quaranta anys. Després de ser restaurada, l’hem comprada i la presentarem”. Céspedes recalca que “és un exemplar de molt interès, i que forma part del nostre patrimoni històric”.