Movem Martorell aposta per regenerar la política local des de baix i fora dels despatxos

548

La candidatura unitària Movem Martorell, que agrupa persones i entitats socials, ecologistes i polítiques, ha presentat aquest divendres al Pont d’Anoia la seva llista electoral, encapçalada per José Simón. Amb la voluntat de regenerar la política local des de baix i fora dels despatxos, aposten per consultar la ciutadania i tenir un diàleg més fluït amb les entitats.

El candidat de Movem Martorell, José Simón, ha afirmat que “estem davant d’un moment històric, cal construir un Martorell més democràtic, viu i sense interessos personals. És hora de prendre la paraula per la fi de la vella política”. Per això, aposten per establir uns pressupostos participatius i millorar la transparència de l’administració municipal. “Treballar amb la gent i treure la política dels despatxos per fer-la des del carrer, amb processos participatius que permetin decidir, des del més petit als pressuposts municipals, tot aplicant experiències que ja existeixen al nostre territori perquè el poble conegui què es fa amb els diners de tots i totes”, ha explicat Ricard Sánchez, número 3 de la candidatura. Proposen abolir els càrrecs de confiança i fixar un sostre salarial per als càrrecs electes.

Serveis públics i de qualitat
Movem Martorell es compromet a fer públics els serveis privatitzats, com el servei d’aigua. “La gestió dels serveis sempre públics, eficient, que poguem controlar col·lectivament, potenciant el cooperativisme i generant ocupació de qualitat. Aturarem d’una vegada per totes la privatització del CAP de Buenos Aires i no permetrem que deixi de ser públic per a convertir-se en un negoci privat”, ha afirmat l’alcaldable.

Medi Ambient i mobilitat sostenible
Un dels pals de paller del seu programa és la defensa del riu, “un espai educatiu, lúdic, on gaudir respectant el patrimoni natural, que ens va costar defensar i mantenir en el seu estat natural”, ha dit la número 6, Àngels Cardona. “Protegirem els rius, l’espai fluvial i les hortes. Crearem l’anella verda, una xarxa de camins que uneixin els quatre costats del poble”, ha insistit el cap de llista, José Simón, qui també s’ha compromès a no edificar a l’Horta de la Vila, fer auditories ambientals i plans de disminució de la contaminació acústica i lumínica. “Recuperarem Can Cases i les muntanyes com a pulmons verds”, ha afegit.

La plataforma vol treballar per un urbanisme responsable, aplicant un Pla de Mobilitat Sostenible amb alternatives al vehicle privat, camins escolars, rutes segures en bicicleta i l’ampliació dels horaris i el recorregut del bus urbà.

Mesures socials
El programa electoral de Movem Martorell aposta per la tarificació social per tal que els ciutadans paguin serveis com les llars d’infants, centres d’esport o escoles d’art i música en funció del que cobren, sense demanar ajuts.

S’aplicarà la moció impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, crearan l’Observatori Antidiscriminació, que rebi les denúncies per discriminació de gènere, origen, condició sexual o discapacitat i elaboraran un Pla Urgent de Reactivació del Comerç Local que impulsi campanyes de sensibilització, tot limitant la concessió de llicències per a l’obertura de grans supermercats.

Llista heterogènia amb sensibilitats comunes
La llista de Movem Martorell està conformada per martorellencs provinents de diferents partits polítics, entitats i moviments socials locals (ICV, la CUP, Martorell Viu, els iaioflautes, Procés constituent o Plataforma Moviment Social de Martorell en defensa dels serveis públics). José Simón (1), Laura Ruiz (2), Ricard Sánchez (3), Asunción Moreno (4), Jordi Prats (5), Àngels Cardona (6), Pere Casals (7), Maria del Sol Solís (8), Carlos Alberto Acosta (9), Eulàlia Falguera (10), José María Rodríguez (11), Mònica Marina (12), Pere Muñoz (13), Maria Eulàlia Gómez (14), Fernando Lara (15), Ana Maria Garcia (16), Javier García (17), Paula García (18), Amadeu Raventós (19), Olga Fernández (20), Xavi Gómez (21), Encarnación Sigüenza (22), Rafa Díez (23), Josefa Antonia Moreno (24), Salvador Amador (25), Maria Rosa Pujol (26), Valentín Antón (27), Pilar Gaya (28), Pedro Rodríguez (29), Maria Teresa Ordoñez (30), Gregoria Ochoa (31), Manuel Moreno (32).