Movem Martorell es compromet a preservar l’espai fluvial i a no edificar l’Horta de la Vila

872

Movem Martorell ha organitzat aquest divendres l’acte Diàlegs sobre la Vila als jardins de l’Enrajolada. La plataforma ha volgut presentar el eixos per fer de la Vila un pol d’atracció, convertint el riu en un espai dinàmic, traslladant serveis al nucli antic i promovent la rehabilitació d’habitatges en contra l’especulació urbanística.

La candidatura ha reforçat la seva idea de canviar l’interès privat pel públic, centrant el discurs en la preservació del riu “com a tresor, espai educatiu i lúdic, on gaudir respectant el patrimoni natural”, ha dit el candidat José Simón, qui s’ha compromès a protegir l’espai fluvial i els horts, creant una anella verda i una xarxa de camins que uneixin els quatre costats del poble.

Segons Simón, “l’actual govern municipal ha fet servir el riu per a interessos privats, com la construcció de zones d’aparcament, i els propers quatre anys correm el perill que el P-6 i l’Horta de la Vila siguin urbanitzats, essent zona inundable”, per això ha reclamat “un urbanisme ètic contra l’especulació del territori” i s’ha compromès a “dissenyar una planificació oberta i participativa, a no edificar a l’Horta de la Vila, a desclassificar el sol urbà en zona inundable i a fer de la rehabilitació el motor de la recuperació de la Vila”.

Per tal de fer del nucli antic un pol d’atracció, a banda de dinamitzar l’espai fluvial, Movem Martorell proposa traslladar-hi serveis com el Centre de Promoció Econòmica, convertint l’actual Molí Empresa en un centre d’interpretació del riu, i dotar d’utilitat espais com El progrés, la Casa de Cultura, la Casa Par o el Museu Muxart.

L’aigua, un dret bàsic i no un negoci
Movem Martorell ha reclamat l’aigua com a dret bàsic i no com a negoci. “La gestió dels serveis sempre pública, eficient i que puguem controlar col·lectivament, potenciant el cooperativisme i generant ocupació de qualitat”, ha explicat Simón.

En aquest sentit, ha recordat que el jutjat contenciós-administratiu número 11 de Barcelona va admetre a tràmit el recurs d’interposició presentat pel grup municipal d’ICV contra l’Ajuntament per haver ampliat el termini en el qual Sorea, gestora del servei municipal d’aigües, podia fer obres de millora de la qualitat de l’aigua previstes en el contracte de cessió.