Movem Martorell proposa la reutilització dels llibres escolars entre les famílies

433

Movem Martorell ha explicat, aquest matí, les seves propostes en l’àmbit de la infància i la joventut als visitants de la VII edició del mercat d’intercanvi i de segona mà que ha tingut lloc a la rambla de les Bòbiles. El candidat José Simón ha dit que “apostem per la reutilització dels llibres a les escoles, aprofitar els patis escolars, crear camins escolars i ludoteques públiques aprofitant les llars d’infants municipals”.

Una bona representació de Movem Martorell ha fet campanya, aquest diumenge, a la rambla de les Bòbiles explicant el seu programa electoral. José Simón ha centrat el seu missatge en les polítiques adreçades a infància i joventut: “volem promoure que les famílies no hagin de pagar els llibres escolars i que siguin les AMPA i les mateixes escoles qui gestionin la reutilització dels llibres”. Actualment, l’Ajuntament subvenciona a les famílies amb 20 euros per pagar els llibres de text i material escolar.

Camins escolars i ús dels patis

En relació a l’ensenyament, Simón proposa “crear camins escolars segurs través d’una xarxa amb el comerç local i els agents cívics perquè els pares i mares no hagin d’anar a la mateixa a escola a portar i a buscar els seus fills”. Dues propostes més de Movem Martorell són “promoure l’ús dels patis escolars en horari extraoescolar i crear ludoteques públiques a les llars d’infants municipals”.

Pel que fa a joventut, Movem Martorell considera que “hi ha espais a Martorell que es troben desaprofitats com ara l’Ateneu, Ca n’Oliveras, El Progrés i, fins i tot, l’antiga biblioteca del Centre Cultural que podrien cobrir perfectament la demanda d’oci per als joves al nostre municipi”.

Properament, Movem Martorell farà dues sessions sobre medi ambient i urbanisme i eficiència energètica.