Multitudinari retorn dels Premis de l’Activitat Física i l’Esport a Martorell

2650
Fotografia de família dels Premis de l'Activitat Física i l'Esport 2018

El recinte de Ca n’Oliveras va acollir ahir al vespre el lliurament dels Premis de l’Activitat Física i l’Esport de Martorell, que va reconèixer esportistes, dirigents, activitats i entitats. La cita organitzada per l’Ajuntament de Martorell retornava després de 19 anys d’absència, va aplegar un miler de persones i va lliurar 27 guardons, repartits entre 12 categories generals i 2 premis especials. Lucía Escalante Ortiz i Lluís Casanova Adell van ser reconeguts com a esportistes de l’any i el president del Club Bàsquet Martorell, Miquel Fusalba, es va endur el premi d’honor.

La nit va coincidir amb la commemoració del Dia Internacional de l’Esport pel Desenvolupament i la Pau -6 d’abril- i va escollir com a eslògan Martorell es mou ple de vida. La periodista de TV3 Elisabet Carnicé va presentar l’esdeveniment i va anunciar, un per un, els guanyadors en cada categoria. Els premis reconeixen, tant a nivell individual com col·lectiu, els esportistes i les entitats per trajectòria, èxits, valors transmesos, integració o qualitat d’esdeveniments organitzats.

Un miler de persones van assistir a la vetllada

Tots els guardonats

Premi d’honor: Miquel Fusalba, president del Club Bàsquet Martorell.

Premi a l’esportista femení de l’any: Lucía Escalante Ortiz.

Premi a l’esportista masculí de l’any: Lluís Casanova Adell.

Premi valors de l’esport: ex aequo entre el Trofeu Massana del Club Natació Martorell (pels seus 73 anys potenciant valors propis de l’esport) i Arnau Fàbregas Yedra (de l’infantil C del Club de Futbol Martorell, per l’acció de fair play de deixar-se marcar un gol en pròpia porta).

Premi a l’activitat física i l’esport saludables: ex aequo entre el Grup d’Atletisme i Salut del Martorell Atlètic Club i el Martorell Pàdel Club.

Premi a la promoció de la igualtat d’oportunitats per a l’accés i la pràctica d’activitats física i esportiva: Hipofuries (equip femení del Rugby Club Martorell) i el Martorell Gimnàstic Club.

Premi a l’activitat física i a l’esport per a la cohesió social: ex aequo entre el Heroes of the Cruyff Court i el Grup Aigua Salut Gent Gran ‘F’.

Premi a l’activitat física i a l’esport inclusius: ex aequo entre Rubén Capuz Peralta i el Club Social Punt de Trobada.

Premi reconeixement al centre educatiu: ex aequo entre l’Escola Juan Ramón Jiménez i l’Escola Lola Anglada.

Premi a la millor organització d’esdeveniments esportius: ex aequo entre la Cursa de 5 i 10 Km del Martorell Atlètic Club i el Torneig de Bàsquet Mini CB La Mercè-Jordi del Amo.

Premi dirigents de l’esport: ex aequo entre Paco Pérez Peinado i Eva Rodríguez Torras.
-Premi pioners de l’esport: ex aequo entre Antonio Folqué Serres i els germans Josep i Francesc Comajuncosas Casasayas.

Premi reconeixement al patrocinador de l’any: a INOVYN Química España sl; Autoescola Nova; FisioMedic Sant Esteve; Família Puig (JP Selecta) i Niubó Administració.

La vetllada va recordar l’esportista local Pepe Moreno, qui ens va deixar l’any 2015 i familiars seus van pujar a l’escenari per recollir un guardó commemoratiu. Alhora, el guanyador del premi d’honor –l’altre premi especial-, Miquel Fusalba, va reconèixer que “no m’ho esperava. Sabeu que a nivell personal i familiar hem passat moments difícils i el club ens ha ajudat molt. Aquest premi és per a tota la gent del Club Bàsquet Martorell”.

Miquel Fusalba, premi d'honor

El jurat de la Nit de l’Activitat Física i l’Esport l’han composat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; la regidora d’Esports, Belén Leiva; el director del Patronat de Serveis d’Atenció a les Persones, Valentí Santos; el coordinador de la Regidoria d’Esports, Joan Bou; el periodista de RAC1 Raül Llimós; el periodista de Televisió de Catalunya Antoni Real, l’atleta d’elit olímpic Carles Castillejo i el secretari del jurat, Gerard Franch.

Fonollosa: “Avui recuperem una nit important perquè l’esport va molt lligat a Martorell”

L’alcalde Xavier Fonollosa

En el capítol de parlaments, van intervenir l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; el Subdirector General d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat, Josep Oriol Marcé; la Diputada Delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva.

Fonollosa va destacar que “avui recuperem una nit important després de molts anys i una tradició esportiva que lliga amb la nostra manera d’entendre Martorell, en el passat, present i futur”. Va posar com a exemple que “més de 10.000 persones fan alguna pràctica esportiva a Martorell” i va lloar que “l’esport és salut i bons hàbits, però també fomenta l’esforç, la solidaritat, l’educació, el respecte, la companyonia, la integració i el sentiment de pertinença”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“L’Organització Mundial de la Salut aconsella 30 minuts d’activitat física diària en el cas dels adults i gent gran, i 60 per als infants i els adolescents”. Aquest va ser un dels aspectes que va transmetre Marcé en la seva intervenció. Pel dirigent, aquesta pràctica “és la manera de combatre els riscos del sedentarisme, que s’estima que provoca unes 3.000 morts anuals a Catalunya”.

Josep Oriol Marcé, Subdirector General d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat

La representant de la Diputació, Maite Fandos, va posar en valor “que s’hagi recuperat aquesta festa de l’esport a Martorell” i va destacar-ne com a aspectes positius “els valors educatius, la relació que s’estableix entre clubs i entitats o la promoció que comporta per als pobles. L’esport és una eina que ens situa al món i que ajuda a establir el diàleg, tan necessari”.

Maite Fandos, Diputada Delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona

La regidora Leiva va recordar que “és la represa d’una nit que es va celebrar entre els anys 1987 i 1999. Obrim una nova etapa, amb un nou format per fomentar esport i activitat física que ens ensenya a esforçar-nos i a superar-nos, a aprendre a guanyar i a perdre”. Leiva va afegir que “des de l’Ajuntament estarem sempre al costat de l’esport i de l’activitat física per a que continu creixent”.

Belén Leiva, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Martorell

Un miler de persones van omplir de gom a gom la Nau 2 de Ca n’Oliveras. A més del lliurament dels premis i dels parlaments, la Coral Ars Nova va amenitzar la vetllada amb la interpretació de les cançons Llença’t i Tornarem, de Lax’n’Busto. En acabar, es va celebrar un aperitiu per a tots els assistents.

Galeria d’imatges dels Premis de l’Activitat Física i l’Esport de Martorell 2018