Multitudinària posada en marxa de l’Espai Jove Punt Nord al Centre Cultural

1731
Espai Jove Punt Nord. Foto: Grisphoto
Espai Jove Punt Nord. Foto: Grisphoto

Aquest dissabte ha entrat en funcionament l’Espai Jove Punt Nord, un lloc d’oci creatiu i participatiu dirigit als adolescents i joves de Martorell. Aquest nou espai està situat al Centre Cultural i té l’objectiu d’oferir un punt de trobada on els joves puguin relacionar-se, jugar, distreure’s i aprendre, a través d’accions formatives, de desenvolupament personal i de lleure.

La zona principal de l’Espai Jove Punt Nord és la sala on antigament estava situada la Biblioteca Municipal, un gran espai amb taules, seients i sofàs on reunir-se amb els amics i amigues. Compta amb un servei de bar amb preus assequibles, jocs de taula, endolls on connectar-hi aparells electrònics, un racó amb impressores 3D i una cuina totalment equipada on impartir tallers i cursos.

Aquesta sala connecta amb una altra cambra a la primera planta del Centre Cultural on es troba la zona gamer; equipada amb ordinadors i consoles per passar l’estona jugant a videojocs de manera totalment gratuïta. La tercera àrea es troba als jardins d’Apel·les Mestres, darrere de l’edifici, on s’han instal·lat tres punts per practicar activitats de caire motriu: una construcció per fer acrobàcies, una taula de futok i una estructura de parkour.

L’àrea de parkour ha estat una de les novetats més destacades del nou Espai Jove Punt Nord, ja que va ser una petició d’un grup de practicants locals d’aquesta disciplina, que consisteix a desplaçar-se pel medi urbà o natural, superant els obstacles físics que es presenten en el camí.

També hi trobem el Servei d’Informació Juvenil i, properament, una zona audiovisual, un petit box radiofònic i un taller de robòtica.

L’Espai Jove Punt Nord pretén cobrir les necessitats i inquietuds d’oci, entreteniment, formació i aprenentatge dels joves. Segons la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, és “un lloc que vol aglutinar una sèrie de possibilitats perquè els joves es desenvolupin”.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut

Més enllà de ser un punt de trobada distès i dirigit a l’oci, els adolescents podran trobar-hi consell i assessorament de part dels educadors i educadores socials que conformen aquest servei. Tal com apunta Dalmau “l’equip de persones que dirigirà aquest espai està per acompanyar i ajudar als joves que s’hi apropin i necessitin suport en qualsevol àmbit”.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut

Jornada festiva i familiar

Tot i que les activitats i serveis que s’hi ofereixen estan pensats i dirigits especialment per als joves, en el dia de la seva posada en funcionament s’hi han apropat persones i famílies de totes les edats. La jornada ha començat, a les 12.00h, amb un vermut electrònic amb el DJ Pablo Picón a la plaça de Les Cultures, que ha continuat amb una arrossada popular que ha reunit al voltant d’unes 200 persones. Com a sobretaula hi ha hagut una tertúlia literària amb autors joves.

A partir de les 16.00h, ha començat un dels actes principals d’aquesta primera jornada, la mostra de tallers, que ha obert tots el racons de l’Espai Jove Punt Nord per provar i conèixer tots els serveis que hi trobaran durant la setmana. El jovent ha valorat positivament l’espai i les activitats que s’hi ofereixen. És el cas de la Paula, la Gisela i la Lucía, que veuen en l’Espai Jove Punt Nord un nou punt de trobada amb els amics i companys d’institut. “Abans no sabies què fer i ara podrem venir aquí a fer activitats o a passar l’estona més entretinguts”.

Paula, la Gisela i la Lucia, joves de Martorell

Aquest punt de vista el comparteix també la Lidia, que en aquest primer dia ha estat jugant a cartes i passant una bona estona amb les seves amigues i que assegura que hi tornarà. “Arriba un punt que sempre vas als mateixos llocs i aquest és un bon lloc per sortir amb els amics”.

Lidia, jove de Martorell

Un dels punts que ha aclaparat més joves al llarg de la tarda ha estat la zona gamer, situada a la primera planta. El Ferran, adolescent martorellenc, ha estat la zona que ha trobat més atractiva, tot i que ha quedat positivament sorprès per tot l’Espai. “M’ho esperava tot més avorrit i m’ha agradat força”.

Ferran, jove de Martorell

A partir de les 18.00h, han començat les sessions musicals, primer a càrrec de tres combos de l’Escola Municipal de Música de Martorell i després amb una actuació dels xanquers Moon Light Jugglers amb un espectacle de llums i leds atractiu i cridaner. La traca final ha estat un concert a la brasa amb 31FAM i un discjòquei que ha tingut lloc a la plaça de Les Cultures.

Programació trimestral

L’Espai Jove Punt Nord oferirà altres activitats – algunes gratuïtes i altres de pagament- més específiques i puntuals que respondran a les demandes dels joves. Durant el mes d’abril hi haurà un taller de circ, karaoke i taller de producció de sabons, a més d’una programació especial per Sant Jordi. Al maig hi haurà un seriefòrum de Modern Family i fit dance, i pel juny està programat un torneig 3×3 de futbol, un taller de percussió i reciclatge i una segona sessió de Sèriefòrum, en aquesta ocasió entorn la sitcom Friends.

A més, estan organitzades dues taules rodones: Dones llunars, per informar a noies joves com els afecta la menstruació; i ‘Com t’agrada viatjar’, on es coneixeran formes de viatjar a diferents preus a diversos indrets. Aquestes taules rodones tindran lloc el dimecres 24 d’abril i el dilluns 27 de maig respectivament, a les 18:30h. Ambdues seran activitats gratuïtes.

Per obtenir més informació o inscriure’s a qualsevol d’aquestes activitats, es pot fer a través de qualsevol de les oficines del Patonat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM). En el cas dels menors de 16 anys ho hauran de fer directament al punt situat al mateix Espai Jove Nord a la plaça de les Cultures.